Tampereen yliopiston ylioppilaskunta

 

Ehdota vuoden 2012 Hyvää Opettajaa!

Yliopiston juhlasali. Kuva: Touko Hujanen

Kevät on koittanut, ja Tamy etsii jälleen ehdokkaita vuosittaisen Hyvä Opettaja -palkinnon saajaksi. Yliopiston tukisäätiö palkitsee vuoden Hyvän Opettajan valmistuneiden juhlassa maineella, kunnialla ja rahalla. Palkinnosta tekee erityisen tärkeän opettajille se, että voittaja valitaan opiskelijoiden ehdotusten perusteella. Arvokkaan palkinnon tarkoituksena on positiivisen palautteen antamisen lisäksi kiinnittää huomiota opetuksen tärkeyteen ja ylläpitää keskustelua siitä.

Esityksiä Hyväksi Opettajaksi voivat tehdä erilaiset opiskelijaryhmät ja -järjestöt. Myös yksittäisten opiskelijoiden palaute huomioidaan, mutta lähtökohtaisesti esitykselle on hyvä tiedustella kannatusta muiltakin opiskelijoilta. Palkinnon saajaksi pyritään valitsemaan opiskelijoiden keskuudessa laajemmin pidettyjä ja hyvää palautetta saaneita opettajia.

Hyvä Opettaja 2012 -ehdotuksessa tulee perustella mahdollisimman selkeästi ja analyyttisesti, miksi juuri kyseinen opettaja on loistava ja ansaitsee palkinnon. Miten opetuksen erinomaisuus ilmenee? Mitä konkreettista opettaja on tehnyt opetuksen, pedagogisten taitojen, opintojen ja arvioinnin kehittämiseksi? Huomionarvoisia seikkoja ovat myös satsaukset ohjaukseen, muuhun oppimisen auttamiseen, kurssipalautteen huomioiminen sekä opiskelijoiden tukemiseen.

Tänä vuonna etsimme opettajia, jotka ovat erityisesti onnistuneet käyttämään hyväksi opetuksessa ja ohjaamisessa vertaisoppimisen menetelmiä. Lisäksi toivomme, että huomioitte ehdotuksessanne opettajia, jotka ovat luoneet opetustilanteessa keskustelukulttuuria, joka edesauttaa kriittisen ajattelun syntymistä. Pidämme myös positiivisena kriteerinä myös sitä, että opettaja pyrkii kehittämään opetustaan ja omia pedagogisia taitojaan.

Esitykset toimitetaan sähköisenä Tamyn koposihteerille osoitteeseen koposihteeri@tamy.fi  viimeistään sunnuntaina 22.4.2012. Erityisiä sisältö- tai muotovaatimuksia ei ole. Osviitaksi voi kuitenkin sanoa, että aiempina vuosina palkituista opettajista tehdyt esitykset ovat olleet noin sivun mittaisia ja käsitelleet palkittavan opettajan ansioita suhteellisen monipuolisesti.

Lisätietoja Hyvä Opettaja -palkinnosta (muun muassa lista aiempien vuosien palkinnon saajista) löytyy näiden sivujen Koulutus ja opetus -osiosta.

Lisätietoja ja neuvoja esitysten laatimiseen

Joachim Kratochvil
Koulutuspoliittinen sihteeri
p. 050-3612 847
koposihteeri@tamy.fi

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
Syötä kuvassa näkyvät merkit. (Varmenna käyttäen ääntä)
Kirjoita kuvassa näkemäsi kirjaimet. Kirjaimen koosta ei tarvitse välittää. Jos et saa kuvasta selvää, lähetä lomake niin saat uuden kuvan.