Tampereen yliopiston ylioppilaskunta

 

Kuka on Hyvä Opettaja 2017? Ehdota 30.4. mennessä.

Oletko saanut erinomaista ohjausta opinnäytteellesi tai muuten opetuksen ohessa? Ilmianna opettajasi meille.

Kevät on koittanut, ja Tamy etsii jälleen ehdokkaita vuosittaisen Hyvä Opettaja -palkinnon saajaksi. Yliopiston tukisäätiö palkitsee vuoden Hyvän Opettajan valmistuneiden juhlassa maineella, kunnialla ja rahalla. Palkinnosta tekee erityisen tärkeän opettajille se, että voittaja valitaan opiskelijoiden ehdotusten perusteella. Arvokkaan palkinnon tarkoituksena on positiivisen palautteen antamisen lisäksi kiinnittää huomiota opetuksen tärkeyteen ja ylläpitää keskustelua siitä.

Esityksiä Hyväksi Opettajaksi voivat tehdä erilaiset opiskelijaryhmät ja -järjestöt. Myös yksittäisten opiskelijoiden palaute huomioidaan, mutta lähtökohtaisesti esitykselle on hyvä tiedustella kannatusta muiltakin opiskelijoilta. Palkinnon saajaksi pyritään valitsemaan opiskelijoiden keskuudessa laajemmin pidettyjä ja hyvää palautetta saaneita opettajia. Tarkoituksena on löytää palkittavaksi opettaja, jonka opetuksessa opiskelija löytää parhaat puolensa ja kykenee ylittämään omat odotuksensa.

Tee ehdotus!

Vuonna 2017 etsimme erityisesti opettajia, jotka ovat yhdistäneet opetukseen opiskelijoiden ohjaamista omalla opintopolulla eteenpäin ja auttaneet hahmottamaan erilaisia valintoja, joita opiskelijat voivat omissa opinnoissaan tehdä. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että opettaja pohtii yhdessä opiskelijoiden kanssa heidän osaamisensa kehittymistä tai auttaa löytämään itselle mieluisia valinnaisia opintoja tai oppimismenetelmiä. Myös paneutunut ja innostava opinnäytteiden ohjaus on tärkeä osa opiskelijan tukemista ja opintojen ohjausta. Yksittäisten kurssien ja töiden ymmärtäminen osana laajempaa opintojen kokonaisuutta on keskeinen osa opintojen mielekkyydelle ja oman osaamisen kehittymiselle.

Hyvä Opettaja 2017 -ehdotuksessa tulee perustella mahdollisimman selkeästi ja analyyttisesti, miksi juuri kyseinen opettaja on loistava ja ansaitsee palkinnon. Miten opetuksen erinomaisuus ilmenee? Mitä konkreettista opettaja on tehnyt opetuksen, pedagogisten taitojen tai opintojen ja arvioinnin kehittämiseksi? Huomionarvoisia seikkoja ovat myös satsaukset kurssipalautteen huomioimiseen sekä opiskelijoiden motivointiin ja tukemiseen. Hyvinä piirteinä pidämme myös opiskelijoita inspiroivaa opetustyyliä sekä monipuolisten oppimisympäristöjen hyödyntämistä opetuksessa.

Esitykset toimitetaan sähköisenä Tamyn kopoasiantuntijalle osoitteeseen kopoasiantuntija@tamy.fi viimeistään sunnuntaina 30.4. Erityisiä sisältö- tai muotovaatimuksia ei ole. Osviitaksi voi kuitenkin sanoa, että aiempina vuosina palkituista opettajista tehdyt esitykset ovat olleet noin sivun mittaisia ja käsitelleet palkittavan opettajan ansioita suhteellisen monipuolisesti.

Lisätietoja Hyvä Opettaja -palkinnosta (muun muassa lista aiempien vuosien palkinnon saajista) löytyy Tamyn sivuilta: http://www.tamy.fi/koulutus-ja-opetus

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
Syötä kuvassa näkyvät merkit. (Varmenna käyttäen ääntä)
Kirjoita kuvassa näkemäsi kirjaimet. Kirjaimen koosta ei tarvitse välittää. Jos et saa kuvasta selvää, lähetä lomake niin saat uuden kuvan.