Tampereen yliopiston ylioppilaskunta

 

Tamyn edustajiston uusi puheenjohtajisto on valittu

 

Tamyn edustajiston uusi puheenjohtajisto on valittu

Tamyn edustajisto valitsi kokouksessaan 8.2.2017 uuden puheenjohtajan ja kaksi varapuheenjohtajaa edustajistolle. Puheenjohtajiston kausi kestää vuoden 2017 loppuun. Puheenjohtajaksi valittiin Mikael Malkamäki (Hallintotieteiden liitto – HALLI), ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Milka Hanhela (Tampereen yliopiston vihreä vasemmisto Viva) ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Olli Ruotsalainen (BOSA beer party).

Edustajiston puheenjohtajaksi valittu Malkamäki (Hallintotieteiden liitto – HALLI) opiskelee hallintotieteitä Tampereen yliopistossa. Tamyn hallituksen puheenjohtajana vuonna 2016 toiminut Malkamäki haki puheenjohtajaksi, koska kokee, että hänellä on vielä annettavaa Tamylle ja pystyy toimimaan hyvin tehtävässä vuoden 2017. Edustajiston toiminnan kehittämisen kannalta hän näkee tärkeänä sen, että edustajistossa saadaan pidettyä yllä viime vuoden aktiivisuus, mikä on oleellista myös edustajistovaalien kannalta. Aktiivisuutta ylläpidetään vastuuta jakamalla: jokaisessa ryhmässä on ryhmyri joka on huolehtii oman ryhmänsä edustajista.

Kasvatustieteitä opiskeleva Hanhela on niin ikään tuttu Tamyn vuoden 2016 hallituksesta. Hanhela haki varapuheenjohtajaksi mm. koska aikaisemman kokemuksen perusteella yhteistyö Mikaelin kanssa toimii ja koska hän näkee, että varapuheenjohtajan tärkeä pesti on syytä hoitaa kunnolla.

Taloustieteilijä Ruotsalainen viettää todennäköisesti viimeistä edari- ja opiskeluvuottaan ja on myös tuttu naama edustajistossa. Kolmanne kauden edustaja ja aikaisemminkin varapuheenjohtajana toiminut Ruotsalainen haki puheenjohtajistoon, koska on huomannut asioita, joita haluaisi vielä viimeisenä vuotenaan edustajistossa ajaa.

Syksyllä 2017 käydään seuraavat edustajistovaalit, jotka ovat mahdollisesti myös tässä muodossaan viimeiset mikäli Tampere3-projekti toteutuu vuonna 2019. Äänestysprosentin nostaminen on yksi vuosittain toistuvista tavoitteista. Malkamäki näkee, että edustajistoon tarvittaisiin myös uusia ryhmiä. Yhteyttä pitäisi ottaa aktiivisiin henkilöihin, jotka eivät ole olleet Tamyn toiminnassa mukana aiemmin. Kun mukaan saadaan uusia ihmisiä uusilta aloilta, myös äänestysaktiivisuus kasvaa. Ruotsalainen korostaa sitä, että hyväksytään se, että edarivaalit ovat kaverivaalit ja ainakin saadaan niitä kavereita ehdolle. Lisäksi yliopiston seinille voisi koittaa saada iso plakaatit, jotta vaalit varmasti huomataan. Hanhela taas näkee, että myös Tampere3 täytyy ehdottomasti hyödyntää. Ihmiset kiinnostuvat äänestämisestä kun huomaavat, että tulossa on iso muutos ja ylioppilaskunnassa tähän pääsee vaikuttamaan.

Aviisin uutinen.

Lisätietoja:

Mikael Malkamäki

malkamaki.mikael.p at student.uta.fi

Milka Hanhela

hanhela.milka.i at student.uta.fi

Olli Ruotsalainen

Ruotsalainen.olli.j at student.uta.fi

Sanni Pietilä

Tamyn pääsihteeri

paasihteeri at tamy.fi

 

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
Syötä kuvassa näkyvät merkit. (Varmenna käyttäen ääntä)
Kirjoita kuvassa näkemäsi kirjaimet. Kirjaimen koosta ei tarvitse välittää. Jos et saa kuvasta selvää, lähetä lomake niin saat uuden kuvan.