Tampereen yliopiston ylioppilaskunta

 

Tamyn Vappulakki-palkinto NääsPeksille!

 

Tamyn Vappulakki-palkinto NääsPeksille!

Tampereen yliopiston ylioppilaskunta valitsi perinteikkään Vappulakki-palkinnon saajaksi tänä vuonna NääsPeksin. Vappulakki on tunnustuspalkinto, joka jaetaan vuosittain sellaiselle Tampereen tai lähialueen kulttuuritoimijalle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt opiskelijakulttuuria ja opiskelijoiden kulttuuria, opiskelijana olemista sekä olemista opiskelemisesta huolimatta. Vappulakki-palkinto jaetaan vuosittain Tamyn kulttuurijaoston ehdotuksesta.

Speksi on interaktiivisen opiskelijateatterin muoto, jolle on tyypillistä runsaat musiikki- ja tanssinumerot sekä ajankohtaisiin asioihin ja tunnettuihin tarinoihin pohjautuva opiskelijahuumori. NääsPeksin tyyssija ja toiminnan keskus on aina ollut teekkarien luona Hervannassa, mutta vuosien saatossa myös opiskelijat muista Tampereen korkeakouluista ovat löytäneet tiensä speksiin; NääsPeksi onkin Suomen spekseistä kenties poikkitieteellisin.

Nykypäivän NääsPeksi on kasvanut valtavasti alkuajoistaan ja nykyään NääsPeksi on vakiinnuttanut asemansa osana tamperelaista opiskelijakulttuuria. Tekijämäärä on kohonnut alkuvuosien muutamasta kymmenestä liki 200:aan ja yleisömäärä muutamasta sadasta useampaan tuhanteen. Tampereen esitykset esitetään tyypillisesti Tullikamarin Pakkahuoneella ja lisäksi kiertueet suuntautuvat vuodesta riippuen esimerkiksi Helsinkiin, Ouluun, Turkuun tai Lappeenrantaan.

”NääsPeksi on uniikki osa tamperelaista opiskelijakulttuuria. NääsPeksin produktiot yhdistävät kerta toisensa jälkeen tanssia, teatteria ja musiikkia erittäin luovalla tavalla. NääsPeksin toiminta on aidon poikkitieteellistä ja Tampereen yliopiston opiskelijoita sekä teekkareita yhdistävää”, perustelee Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen kulttuurivastaava Venla Monter.

Vappulakki-palkinto jaettiin 28.4.2017 Tamyn Vappusimat-tilaisuudessa. Palkinnon vastaanottivat NääsPeksin tuottaja Anna-Maria Vuorinen ja NääsDance- ja pukuvarastovastaava Tapio Jokinen.

Ylioppilaskunnan kulttuurijaosto on jakanut Vappulakki-palkinnon jo vuodesta 2001. Palkinnon saajia ovat olleet mm. Yellow House, Ylioppilasteatteri, Sorsapuisto ja Tullikamarin kulttuurikeskus.
 

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
Syötä kuvassa näkyvät merkit. (Varmenna käyttäen ääntä)
Kirjoita kuvassa näkemäsi kirjaimet. Kirjaimen koosta ei tarvitse välittää. Jos et saa kuvasta selvää, lähetä lomake niin saat uuden kuvan.