Tampereen yliopiston ylioppilaskunta

 

Uusi opiskelija, hae opintotukea verkossa nyt!

Hae opintotukea verkossa tai opintotukitoimistossa

Uuden opiskelijan kannattaa laittaa opintotukihakemus vireille heti opiskelupaikan varmistuttua ruuhkan välttämiseksi. Hakemuksen voi tehdä sähköisesti Kelan asiointipalvelussa tai paperisena hakulomakkeilla, joita saa yliopiston opintotukisivujen lomakkeet-kohdasta, Kelan sivuilta, yliopiston päärakennuksessa sijaitsevasta opintotukitoimistosta ja toimiston ulkopuolella sijaitsevasta lokerikosta. Päätös opintotuesta tehdään yliopiston opintotoimistossa ja tuen maksaa Kela.

Myös hakemuksen liitteet voi lähettää nyt sähköisesti. Verkon asiointipalvelussa voit lähettää kaikki hakemuksessa tarvittavat liitteet, kun olet skannannut tai kuvannut ne. Sähköiseen asiointipalveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla.

Asiointipalvelussa voi hakea sekä opintorahaa, asumislisää että opintolainan valtiontakausta tai aikuiskoulutustukeen liittyvää lainatakausta. Asumislisää voi hakea vasta kun asunto on löytynyt, mutta opintorahaa ja lainantakausta voi hakea heti opiskelupaikan varmistuttua. Näin opintorahahakemus saadaan käsiteltyä nopeammin.

Opintotuki voidaan myöntää aikaisintaan hakemuksen saapumiskuukauden alusta alkaen.

Muista laittaa palkkakuitit talteen

Opiskelijan omat tulot vaikuttavat opintotukeen. Tänä syksynä opintonsa aloittavien kannattaa pistää talteen palkkakuitit koko vuoden ansioista. Niitä saattaa tarvita helmikuussa 2015, kun Kela tekee tulovalvonnan vuonna 2013 opintotukea saaneiden tuloista.

Tulovalvonnassa jokaisen opintotuen saajan koko vuoden tuloja verrataan koko vuoden vuositulorajaan. Tuloraja riippuu siitä, kuinka monelta kuukaudelta opiskelija nostaa opintotukea.

Lisätietoja:

Kaikissa opintotukea ja muuta opintoaikaista toimeentuloa koskevissa kysymyksissä voit kääntyä Tamyn sosiaalipoliittisen sihteerin Olga Haapa-ahon puoleen.

Kela: Uuden opiskelijan kannattaa nyt hakea opintotuki verkossa

Kela: Uusi opiskelija, laita palkkakuitit talteen!

Virastovinkki: Kuva kännykässä käy kopiosta

 

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
Syötä kuvassa näkyvät merkit. (Varmenna käyttäen ääntä)
Kirjoita kuvassa näkemäsi kirjaimet. Kirjaimen koosta ei tarvitse välittää. Jos et saa kuvasta selvää, lähetä lomake niin saat uuden kuvan.