Tampereen yliopiston ylioppilaskunta

 

Asuminen

Tältä sivulta löydät tiiviin tietopaketin opiskelijan asumiseen liittyvistä asioista. Kaikissa asumiseen liittyvissä kysymyksissä ja pulmissa voit olla yhteydessä Tamyn sosiaalipoliittiseen asiantuntijaan.

Asumisen tuki

Vuokralla, asumisoikeusasunnossa tai osaomistusasunnossa asuvat opiskelijat voivat hakea asumislisää osana opintotukea. Suomessa opiskelevan asumislisä on enimmillään 201,60 euroa / kk eli 80 prosenttia hyväksyttävistä asumismenoista (korkeintaan 252,00 euroa / kk). Asumislisä on osa opintotukea ja siten sidottu päätoimiseen opiskeluun.  Myös pelkän asumislisän nostaminen kuluttaa kokonaistukiaikaa.

Perheelliset, sairaspäivärahaa saavat ja vanhempiensa luona asuvat opiskelijat kuuluvat Kelan yleisen asumistuen piiriin. Yleistä asumistukea voivat saada myös opiskelijat, jotka ovat käyttäneet kaikki tukikuukautensa tai joilta on katkaistu opintotuki riittämättömien opintosuoritusten vuoksi. Lisätietoja saat Kelan sivuilta.

TOAS

Tampereen seudun opiskelija-asuntosäätiö TOAS vuokraa opiskelija-asuntoja Tampereella. Ylioppilaskunnalla on edustus TOAS:n luottamuselimissä, joten tamylaisten ääni kuuluu päätöksissä. Lisätietoja TOAS:sta ja sen tarjoamista asunnoista löydät TOAS:n sivuilta.

Opiskelijan Tampereen asunnonvälitys

Tamperelaisten opiskelija- ja ylioppilaskuntien sekä Tampereen kauppakamarin perustama Opiskelijan Tampere välittää korkeakoulujen opiskelijoille asuntoja vapailta markkinoilta Tampereella ja lähikunnissa. Palvelun avulla voi sekä etsiä että tarjota asuntoa vuokralle. Asuntoja välitetään ilman asunnon vuokraajalta tai vuokranantajalta perittävää välityspalkkiota. Lisätietoja Opiskelijan Tampereen sivuilta.

Muut vuokra-asunnot

Tampereella toimii lukuisia vuokra-asunnontarjoajia. Asuntotorilta saat ajantasaista tietoa Tampereen alueella sijaitsevista vuokra-, asumisoikeus- ja osaomistusasunnoista. Tietoa löytyy myös erityisesti opiskelijoille suunnatuista asunnoista. Lisätietoja Asuntotorin sivuilta.

Tilapäismajoitus

Opiskelijan Tampere järjestää tarvittaessa syksyllä lukukauden alussa tilapäismajoitusta. Ajankohtaiset tiedot tilapäismajoituksesta löydät Opiskelijan Tampereen sivuilta.

Tampereen yliopiston kirpputori

Tampereen yliopiston henkilökunnan ja opiskelijoiden ilmoituksia varten on yliopiston intrassa sähköinen kirpputori, jossa on myös asuntoilmoituksia.