Tampereen yliopiston ylioppilaskunta

 

Edustajisto

Ylintä päätösvaltaa ylioppilaskunnassa käyttää 40-jäseninen edustajisto, joka valitaan vaaleilla kahden vuoden välein. Vaaleissa jokaisella läsnäolevaksi kirjautuneella opiskelijalla on oikeus äänestää ja asettua ehdolle.

Edustajistolla on kolme puheenjohtajaa: puheenjohtaja sekä ensimmäinen ja toinen varapuheenjohtaja. Vuonna 2017 edustajiston puheenjohtajana toimii Mikael Malkamäki, 1. varapuheenjohtajana Milka Hanhela sekä 2. varapuheenjohtajana Olli Ruotsalainen. Heiltä voi kysyä lisätietoa edustajiston toiminnasta ja tulevien kokousten asiasisällöistä.

Edustajisto valitsee ylioppilaskunnan hallituksen ja päättää Tamyn suurista linjoista, kuten talousarviosta ja toimintasuunnitelmasta. Edustajiston päätösluettelot löytyvät omasta osiostaan. Kaikilla Tamyn jäsenillä on läsnäolo-oikeus edustajiston kokouksissa. Lisäksi ylioppilaskunnan piirissä toimivalla järjestöllä on oikeus tehdä aloitteita edustajistolle tai hallitukselle.

Tutustu edustajiston vuosikelloon (pdf).

Edustajiston kokoukset

Edustajisto kokoontuu lukukausien aikana viitisen kertaa, yleensä jossakin Tampereen yliopiston keskustakampuksen luentosaleista. Edustajistossa toimii useita erilaisia ryhmiä, ja kokouksissa käydään vilkasta keskustelua. Kokoukset alkavat yleensä klo 17.00, ja paikat ilmoitetaan kokouskutsujen yhteydessä Tapahtuu-viikkotiedotteessa ja tapahtumakalenterissa.

Lue lisää