Tampereen yliopiston ylioppilaskunta

 

Jatko-opiskelijalle

Liittyminen Tamyn jäseneksi ja opiskelijakortti
Kuinka jatko-opiskelijan kortti eroaa perustutkinto-opiskelijan kortista?
Jatko-opiskelijan palvelut ja edut
Jatko-opiskelijat ja Tamy

Jatkotutkintoa Tampereen yliopistossa suorittaville opiskelijoille ylioppilaskunnan jäsenyys on vapaaehtoinen toisin kuin kaikille perustutkinto-opiskelijoille. Tamy kuitenkin valvoo ja ajaa myös jatko-opiskelijoiden etuja.

Liittyminen Tamyn jäseneksi ja opiskelijakortti

Tamyn jäseneksi voit liittyä maksamalla jäsenmaksun ilmoittautuessasi läsnäolevaksi lukukaudelle, mutta jäsenmaksun voi suorittaa myös ilmoittautumisajan päättymisen (yleensä 31. elokuuta asti) jälkeen.

Huomioi kuitenkin, että jäsenmaksu täytyy aina maksaa henkilökohtaista viitenumeroa käyttäen. Viitenumeron näkee toukokuussa kotiin lähetetystä pankkisiirrosta tai jos se on kadonnut, tiedot ovat myös ilmoittautumisaikana nähtävissä NettiOpsussa kohdassa "Ilmoittautuminen". Lisäksi viitenumeron saa selville ottamalla yhteyttä aktuaarinkansliaan.

Lukuvuonna 2015–2016 jatko-opiskelijoiden jäsenmaksu on 49 euroa. Jäsenmaksun yhteydessä voit täyttää opiskelijakorttihakemuksen, joka tulee jättää joko Tamyn palvelutoimistoon tai aktuaarinkansliaan. Korttitilauksia lähetetään valmistajalle joka maanantai syyslukukaudella, myöhemmin kaksi kertaa kuukaudessa. Korttien toimitusaika on noin kaksi viikkoa, jonka jälkeen sen voi noutaa palvelutoimistosta.

Kortti maksaa kymmenen euroa. Varaa raha mukaasi käteisellä, sillä Tamyn palvelutoimistossa ei voi maksaa kortilla. Ota mukaasi myös kuvallinen henkilökortti, sillä se on esitettävä korttia lunastettaessa.

Kuinka jatko-opiskelijan kortti eroaa perustutkinto-opiskelijan kortista?

Jatko-opiskelijan vihreä kortti eroaa monin tavoin perustutkinto-opiskelijan sinisestä kortista. Seuraavat asiat kannattaa pitää mielessä etenkin silloin, kun siirryt perustutkinto-opiskelijasta jatko-opiskelijaksi:

  • Jatko-opiskelijan vihreä kortti ei sisällä sirua, joten se ei toimi kulkukorttina mikroluokkiin tai Atalpan liikuntatiloihin. Jatko-opiskelija voi noutaa tietokonekeskuksen asiakaspalvelusta erillisen kulkukortin 20 euron käteistä panttia vastaan.
  • Jatko-opiskelijat voivat käyttää Unipoli Sportin palveluja samaan hintaan kuin perustutkinto-opiskelijatkin, mutta maksua ei voida ladata jatko-opiskelijakorttiin vaan erilliseen joko tietokonekeskuksen asiakaspalvelusta tai Atalpan vastaanotosta saatavaan kulkukorttiin. Jäsenmaksun yhteydessä voi maksaa vain koko lukuvuoden maksun!
  • Jatko-opiskelijat eivät kuulu YTHS:n palvelujen piiriin, ja siksi jäsenmaksukin on huomattavasti perustutkinto-opiskelijan jäsenmaksua pienempi.
  • Jatko-opiskelijan kortilla ei saa matka-alennuksia (VR ja Matkahuolto) eikä Kelan ateriatukea.

Jatko-opiskelijan palvelut ja edut

Jatko-opiskelijana olet oikeutettu samoihin ylioppilaskunnan palveluihin kuin perustutkinto-opiskelijatkin. Lisätietoa Tamyn tarjoamista palveluista löytyy näiden sivujen Palvelut-osiosta.

Jatko-opiskelijan kortissa on yliopiston kirjaston viivakoodi, eli voit aktivoida kortin toimimaan myös kirjastokorttina.

Vaikka jatko-opiskelijat eivät ole oikeutettuja ateriatukeen, Juvenes tarjoaa jatko-opiskelijalle kuitenkin mahdollisuuden edullisempaan lounaaseen.

Lisäksi jatko-opiskelijan kortilla saat suurimmaksi osaksi samat opiskelijaedut kuin perustutkinto-opiskelijankin kortilla. Näistä löytyy kattava listaus Opiskelijan Tampereen sivuilta.

Jatko-opiskelijat ja Tamy

Tamyssa jatko-opiskelija-asioista vastaavat koulutuspoliittinen asiantuntija ja hallitusvastaava, joka vuonna 2016 on Mikko Lampo.