Tampereen yliopiston ylioppilaskunta

 

Kulttuuri

Vappulakin luovutus 2012

Tamyn perinteikäs Vappulakki-palkinto myönnettiin vuonna 2012 Pispalan nykytaiteen keskus Hirvitalolle. Palkintoseremonia pidettiin Tamyn ja Tampereen tieteentekijät ry:n järjestämässä kevätjuhlassa 27.4.2012 yliopistolla.

Vuosi 2012 tulee olemaan todellinen urheilun supervuosi, sillä kesällä luvassa ovat muun muassa sekä jalkapallon EM-kisat että kesäolympialaiset. Tämän supervuoden kunniaksi Tamyn kulttuurijaosto ja politiikan opiskelijoiden ainejärjestö Iltakoulu järjestävät yliopistolla koko kevään jatkuvan sarjan urheiluelokuvista ja dokumenteista, jotka käsittelevät urheilun yhteiskunnallisuutta.

Huomio kaikki ahkerat luennoillakävijät: Tamyn Kulttuurijaoston perinteinen Luentotöherryskilpailu on pyörähtänyt jälleen käyntiin ja on avoinna aina 31.3.2012 asti.

Kaupunkisuunnistusta aloittamassa. Kuva: Katja Jama

Parhaat kuvapalat Tamyn Kaupunkisuunnistuksesta 2011 on nyt julkaistu! Yhden maistiaisen kuvista näette tässä, mutta kaikki kuvat löytyvät Tamyn flickr-tililtä.

Vappulakki on tunnustuspalkinto, joka vuosittain jaetaan sellaiselle Tampereen tai lähialueen kulttuuritoimijalle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt opiskelijakulttuuria ja opiskelijoiden kulttuuria, opiskelijana olemista sekä olemista opiskelemisesta huolimatta. Palkinto on myönnetty vuodesta 2001 lähtien ja se on luovutettu vapun korvilla Tamyn vapputapahtumassa. Esityksen palkinnon saajasta tekee Tamyn kulttuurijaosto.

Itse Vappulakki on suurehko ylioppilaslakin näköinen viritys. Koska se on sekä kookas että hauras, on parempi luovuttaa lakki symbolisena eleenä tilaisuudessa palkinnon saajalle ja sitten varastoida se jälleen johonkin Tamyn tiloihin. Näin se kestää ehjänä ja tallessa. Lakin ohella on luovutettu myös kunniakirja.

Palkinnon saajatVappulakki-palkinto on suuri.

Lue vuoden 2014 Vappulakki-palkinnon myöntämisestä ja perusteista: Tamy palkitsi Squat Denan Vappulakki-palkinnolla.

Tutustu myös vuoden 2013 Vappulakki-palkinnon myöntämiseen ja perusteisiin: Tamy palkitsi Tullikamarin kulttuurikeskuksen Vappulakki-palkinnolla.

 

Kulttuuria Tamyn piirissä
Kulttuuria Tampereella

Kulttuuria Tamyn piirissä

 • Tamyn kulttuurijaosto. KuJa tutustuttaa opiskelijat eri taiteenaloihin ja niiden tekijöihin kulttuuri-illoissa, kierrättää ilmaiseksi tai vähin kustannuksin kulttuuritapahtumissa sekä ideoi ja järjestää toimintaa laidasta laitaan. Tule ja tuo omat ideasi mukanasi – tuleviin tapahtumiin voit tutustua parhaitsen KuJan facebook-sivuilta.
 • Elävän Kirjallisuuden Yhdistys - ELKI ry. ELKI on vuoden 2009 keväällä Tampereen yliopiston kirjallisuuden opiskelijoiden aloitteesta perustettu yhteisö, jonka tarkoituksena on elävöittää kirjallista kulttuuria ja luoda vaihtoehtoja kirjallisuuden kaupallistamiselle ja tuotteistamiselle.
 • Kameraseura Vastavalo. Vastavalo on avoin kosketuksesi valokuvamaailmaan, jolla on tarjottavaa niin satunnaisille näppäilijöille kuin intohimoisille esteetikoillekin.
 • Kulttuuriyhdistys Keri. Keri on Tampereen eri oppilaitosten yhteinen kulttuurijärjestö, joka järjestää teatteri- ja konserttireissuja, luontoretkiä, lautapeli-iltoja, keilaamista, sählyä, ultimatea, minigolfia ynnä muuta mukavaa.
 • Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri (TASO). Keväällä 2003 perustettu TASO on Tampereen ensimmäinen opiskelijasinfoniaorkesteri, jossa on soittajia kaikista Tampereen korkeakouluista.
 • Tampereen Yliopiston Laulajat TYL. TYL on vuonna 1964 perustettu opiskelijasekakuoro, joka tarjoaa mahdollisuuden tavoitteelliseen musiikin harrastamiseen hyvässä seurassa.
 • Tampereen Yliopiston Raskaan Musiikin Ystävien Seura TYRMÄYS. Tyrmäyksen tarkoitus on yhdistää samanhenkisiä ihmisiä ja järjestää asianmukaisia tapahtumia sekä muuta hevariystävällistä toimintaa.
 • Tampereen ylioppilasteatteri. Tampereen Ylioppilasteatteri ry on Pirkanmaan merkittävimpiä harrastajateattereita, jolla on monipuolinen ja hinnoiltaan opiskelijaystävällinen ohjelmisto.
 • Torvikopla. Torvikopla on tamperelainen opiskelija-big band, jonka soittajat ovat pääosin Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston opiskelijoita.
 • Tukkateatteri. Tukkateatteri on vuonna 1999 perustettu teatteriryhmä, joka pyrkii esityksissään katsomaan toisin ja näkemään itsestäänselvyyksien taakse.

Kulttuuria Tampereella

 • Kulttuuritalo Telakka. Keväällä 2011 Tamyn kulttuurijaoston tunnuksen Vappulakki-palkinnon saanut Telakka pitää sisällään monipuolisen keikkapaikan ja vaihtoehtoisen ammattiteatterin.
 • Klubi. Satavuotiaassa Tullikamari-rakennuksessa toimiva Klubi on opiskelijoiden suosima kohtaamispaikka ja esiintymisareena.
 • Näyttelyt gallerioissa.  Visit Tampereen koonti tamperelaisista gallerioista.
 • Pirkanmaan Elokuvakeskus - Niagara. Kehräsaaressa toimiva Niagara näyttää monipuolisesti elokuvia.
 • Runokauppa Kattila. Runojen kannatusyhdistyksen ylläpitämä, Suomen ainoa runokauppa Hämeenpuistossa.
 • Tampere Filharmonia. Klassista musiikkia Tampere-talossa.
 • Tampereen museot. Tampereen kaupungin koonti tamperelaisista museoista.
 • Tampereen teatterit. Visit Tampereen koonti tamperelaisista teattereista.
 • Tanssiteatteri MD. Tampereen ainoa ammattitanssiteatteri, jonka kotinäyttämönä on Hällä-näyttämö.
 • Vastavirta-klubi.  Vastavirta-klubi on Tahdonvoima Osuuskunnan pyörittämä vaihtoehtoinen musiikkiklubi Pispalassa.
 • Yo-talo. Tamyn osittain omistama ravintola, jossa jo 60-luvulta alkaen ovat toimineet sulassa sovussa niin klubit, diskot kuin livemusiikkikin.

Puuttuuko listasta jotakin tärkeää? Vinkkaa järjestösihteerille!

Tamy on julkaissut historiateoksensa ”Elämää ja taistelua – Tampereen yliopiston ylioppilaskunta ja sen edeltäjät 1925–2010” keväällä 2013. Historiateos on ensimmäinen laatuaan, sillä aikaisemmin ei ole julkaistu ylioppilaskunnan värikästä historiaa käsittelevää teosta.Elämää ja taistelua - Tampereen yliopiston ylioppilaskunta ja sen edeltäjät 1925–2010

Tamyn historiateosprojekti sai alkunsa, kun Vihreiden edustajistoryhmä teki esityksen Tamyn historian kirjoittamisesta. Historiatyötä suunnittelemaan ja koordinoimaan perustettiin vuonna 2009 historiatyöryhmä, jonka ensimmäisenä puheenjohtajana toimi Anna Ulvinen ja hänen jälkeensä Tiina Heikkilä vuodesta 2010 lähtien. Historiatyöryhmän jäseninä  toimivat myös Reetta Eiranen ja Salla Heikkinen sekä Tamyn hallituslaiset Pekka Suhonen ja Sanni Pietilä vuosina 2012 ja 2013.

Vuonna 2009 historiatyöryhmä keräsi tarjouksia teoksen kirjoittamisesta ja valitsi toteuttajaksi Tampereen yliopiston Historiatieteen ja filosofian laitoksen. Historiateoksen ovat kirjoittaneet Vesa Vartiainen ja Mervi Kaarninen ja sen suojelijoina ovat toimineet Pirkko ja Heikki Koski.

Teos valoittaa historiaa 1900-luvun alkuneljännekseltä Tamyn edeltäjistä aina 2010-luvun kynnykselle asti. Mukana on opiskelijoiden edunvalvonnan voittoja ja tappioita, hauskoja sattumuksia ja opiskelijakulttuurin erilaisia ilmentymiä eri vuosikymmeniltä.

Teos julkaistiin keväällä 2013 Ylioppilastalon läksiäisjuhlien yhteydessä. Kirjan voi ostaa omakseen Tamyn toimistolta, Juveneksen Kampuskaupasta tai Juvenes Teknillisen yliopiston kampuskaupasta tai verkkokaupasta sekä Pienestä kirjakaupasta, Kirjakauppa Tulenkantajista, Tampere-Seuran kaupasta, Akateemisesta kirjakaupasta sekä Kirja-Kärkkäisestä (Koskikeskus). Ohjehinta teokselle on 45€.

Tamyn historiateostyötä ovat tukeneet Majaoja-säätiö (2 500 euroa), Jalmari Finnen säätiö (10 000 euroa) ja Tampereen kaupungin tiederahasto.

Lue myös mainos historiateoksesta.

Historia on tehty. Taistelu jatkuu – ja bileet pysyvät!

Rastinpitäjien ilmoittautuminen ja ohjeet – Ilmoittautuminen on päättynyt vuoden 2014 osalta.
Joukkueiden ilmoittautuminen ja ohjeet – ilmoittautuminen on päättynyt vuoden 2014 osalta.
 

Tamyn kaupunkisuunnistus on perinteinen, syksyn alkajaisiksi toteutettava leikkimielinen kisailu, joka järjestetään Avajaisista seuraavan viikon keskiviikkona eli tänä vuonna 10.9.2014.

Suunnistuksessa pääasiassa uusista opiskelijoista koostuvat joukkueet kiertävät karttaansa merkittyjä tehtävärasteja ja tutustuvat näin sekä opiskelukaupunkiinsa että siellä toimiviin erilaisiin yhdistyksiin, jotka rasteja pitävät. Menestyksekkäimmin reittinsä kiertäneet joukkueet palkitaan illan päätösbileissä, johon sekä joukkueet että rastinpitäjät kokoontuvat jatkamaan rasteilun vauhdittamaa iltaa.Kaupunkisuunnistus 2013

Kaiken kaikkiaan Kaupunkisuunnistuksessa on kyse itsensä peliin laittamisesta ja oikeanlaisesta asenteesta. Persoonallinen pukeutuminen ja varustautuminen on suorastaan suotavaa, ja takavuosina joukkueilla on useimmiten ollut myös jokin tunnuslause. Usein rastin voitto ei irtoakaan tyylipuhtaimmalla suorituksella vaan omalaatuisimmalla toiminnalla (tai rastinpitäjien lahjonnalla). Myös parhaiten pukeutunut joukkue sekä se joukkue, jolla on suunnistuksessa paras meininki, palkitaan päätösbileissä.

 

Rastinpitäjien ilmoittautuminen ja ohjeet

Kaupunkisuunnistus on oiva tilaisuus tehdä porukkaanne tunnetuksi ja houkutella siihen mukaan uusia ihmisiä. Suunnistukseen mahtuu nelisenkymmentä rastinpitäjää, ja rastipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Rastinpitäjien ilmoittautuminen on päättynyt.

Alla vielä muistilista rastin pitämistä varten.

Rastinpitäjän muistilista

1. Suunnitelkaa rastinne hyvin ennakkoon! Rastinpitäjät edustavat olemuksellaan järjestöään tai kerhoaan sekä myös Tamya. Rastin tulee olla hauska, järjestöönne tavalla tai toisella liittyvä, hyvän maun mukainen, eikä sen suorittamisessa saa tuhraantua kohtuuttomasti aikaa. Kaupunkisuunnistukseen osallistuu myös vaihto-opiskelijoita. Voiko rastinne suorittaa englanniksi ja onko se ulkkareille mielekäs suoritettava? Edellytämme rasteilta, ettei läträämistä eikä osallistujia nöyryyttävää toimintaa kuten syrjintää tai stereotypioita esim. heteronormatiivisuutta toistavaa aktiviteettia kuulu niiden sisältöön.

2. Ilmoittautuminen on päättynyt.

3. Rastipaikan valinta. Rastipaikkojen luvat kaupungilta ja poliisilta on haettu jo etukäteen. Näin ollen rastinpitäjät saavat valita rastipaikkansa ilmoittautumisen yhteydessä (ilmoittautumislomakkeelta löytyy linkki Rastipaikkojen valinta -lomakkeeseen). Voitte tutustua rastipaikkoihin tarkemmin Google-kartalla.

4. Valmistautuminen rastinpitoon. Valmistautukaa merkitsemään rastinne selvästi sen numerolla, jotta suunnistajat sen tunnistavat. Tamysta ilmoitetaan rastinne numero. Hankkikaa ja kuljettakaa rastipaikalle kaikki mitä rastilla tarvitaan. Tämä koskee myös paperia ja kynää. Joukkueilla ei ole välttämättä niitämukana.

5. Rastille saapuvat joukkueet. Joukkueet lähtevät Laukontorilta, Pinni B:n amfiteatterilta ja Tammelantorilta alkaen klo 16.30. Ensimmäinen joukkue saapuu rastillenne 5–15 minuutin kuluttua lähdöstä, riippuen rastinne sijainnista ja reiteistä. Jokaiselle rastille tulee arviolta 20 joukkuetta, joissa on yleensä 4–6 jäsentä.

6. Suosikkijoukkueenne valinta. Pitäkää kirjaa rasteilla käyneistä joukkueista (joukkueen nimi), jotta osaatte lopuksi valita suosikkijoukkueenne. Iltabileissä palkitaan parhaiten suoriutunut joukkue, parhaiten pukeutunut joukkue sekä se joukkue, jolla on ollut suunnistuksessa paras meininki sekä näistä vielä suunnistuksen paras joukkue (eli se, joka on useimman rastinpitäjän suosikki). Rastinpitäjä ei siis palkitse rastinsa voittajajoukkueita erikseen iltabileissä.

7. Rastin purku ja siivous. Voitte purkaa rastinne noin klo 20.30, minkä jälkeen kannattaa siirtyä jatkoille Pakkahuoneelle – huomioittehan, että rastinpitäjät otetaan Klubin puolelta sisään (ovet ovat avoinna kello 20 alkaen). Siivotkaa rastipaikkanne siten, että se on samassa kunnossa kuin rastin alkaessa. Älkää jättäkö paikalle ylimääräistä tavaraa tai roskaa.

8. Päätösbileissä. Kun saavutte Klubille, ilmoittakaa suosikkijoukkueenne Tamyn toimitsijoille: rastinne voittanut joukkue, mielestänne parhaiten pukeutunut joukkue sekä se joukkue, jolla oli mielestänne paras meininki. Rastinpitäjille on varattu purtavaa Klubilla, mutta tästä rastinpitäjät saavat vielä lisätietoa yhteyshenkilönsä kautta.

9. Pitäkää hauskaa. Mitä muutakaan varten tätä tehdään?

Lisätietoja voi kysellä JV-sihteeriltä sähköpostitse jarjestosihteeri[ät]tamy.fi.
 

Joukkueiden ilmoittautuminen ja ohjeetKaupunkisuunnistuksen haalarimerkki.

Joukkueiden ilmoittautuminen on päättynyt.

Mukaan suunnistamaan mahtuu noin 120 ensimmäisenä ilmoittautunutta joukkuetta (noin 40 joukkuetta per lähtöpaikka). Kun suunnistuspäivä täyttyy, otetaan enintään kymmenen joukkuetta varalle. Suunnistuksen lähdöt ovat klo 16.30–17.30 välillä Laukontorilta, Pinni B:n amfiteatterilta ja Tammelantorilta.

Toimikaa näin

1. Kootkaa ja nimetkää joukkue. Joukkueen ihannekoko on 5 henkilöä, mutta tästä saa hieman poiketa. Miettikää joukkueenne tunnuslause. Persoonallisuus on Kaupunkisuunnistuksessa valttia. Huomioikaa myös, että päätösbileissä palkitaan eniten rasteja voittaneen joukkueen ohella myös parhaiten pukeutunut joukkue ja se joukkue, jolla on suunnistuksessa paras meininki!

2. Ilmoittautuminen on päättynyt. Mukaan mahtuneille joukkueille on lähtenyt vahvistusviesti sekä tieto lähtöajasta ja -paikasta. Myös varalla oleville joukkueille on lähtenyt tieto.

3. Saapukaa joukkueena ilmoitetulle lähtöpaikalle ajoissa, noin 10 minuuttia ennen ilmoitettua lähtöaikaa. Koska kaikilla lähetyspaikoilla joukkueet lähetetään tiiviiseen tahtiin matkaan eli lähtöpaikoilla on kiirettä ja hässäkkää, pitäkää huoli, että osaltanne olette ajoissa ja valmiina lähtöön lähdön sujuvoittamiseksi. Lähtöpaikalla saatte kartan, jolle rastit on merkitty. Lähestykää lähettäjiä rohkeasti, saatte heiltä kartan lisäksi rastilapun, ohjeita ja lopulta lähtökäskyn.

4. Kiertäkää rastit annetussa järjestyksessä. Kaupunkisuunnistus ei ole nopeuskilpailu! Rastipaikat sulkeutuvat viimeistään klo 20.30. Hauskanpito on pääasia, mutta muista kaupungilla edustavasi yliopisto-opiskelijoita. Rastin pitäjien lahjominen on sallittua mutta ei millään tavalla pakollista.

5. Saapukaa Pakkahuoneelle päätösbileisiin (sisääntulo rautatieaseman puoleiselta aukiolta), ovet aukeavat klo 20.00! Maalipaikalla ja päätösbileissä voit hankkia oman upean Kaupunkisuunnistus-haalarimerkkisi! Merkki, jonka näet tuossa hieman ylempänä, kustantaa vaivaiset kaksi euroa. Päätösbileissä yleisen biletyksen ohella myös parhaat joukkueet palkitaan.

6. Pitäkää mukananne rentoa mieltä sekä kärsivällisyyttä. Kaupunkisuunnistuksessa Tampereen keskustassa liikkuu satoja opiskelijoita ja joillakin rasteilla tai esim. Pakkahuoneen sisäänpääsyssä voi hyvinkin joutua hetki odottelemaan. Se kuuluu asiaan.

Lisätietoa Kaupunkisuunnistuksen päätösbileistä.

Lisätietoja voi kysellä JV-sihteeriltä sähköpostitse jarjestosihteeri[ät]tamy.fi.

 

A.E. Jännes ja valtakirja.Vuonna 1954 Elli ja Niilo Jännes luovuttivat 100 000 markkaa Tamyn edeltäjälle Yhteiskunnallisen Korkeakoulun Oppilaskunnalle käytettäväksi Arvi Emil Jänneksen muistorahastona. Lahjoituskirjassa todetaan, että varat tulee käyttää "vuosittain Oppilaskunnan harrastuskilpailujen runosarjan ansioituneimpien palkitsemiseen. Ensimmäisen kerran palkinnon jakaminen tulee kysymykseen vuoden 1956 harrastuskilpailussa. Mikäli jonakin vuonna ei harrastuskilpailua järjestetä, liitetään sen vuoden korkotulot kokonaisuudessaan pääomaan."

Kirjoituskilpailu on järjestetty lukemattomia kertoja, ja sen aiheisiin ovat lukeutuneet muun muassa kabaree ja sketsit, hyvä/paha ja nuori runo.

A. E. Jänneksen kirjoituskilpailu 2013: "Oli(s)pa kerran perustulo"

Tampereen yliopiston ylioppilaskunta ja Elävän Kirjallisuuden Yhdistys – ELKI ry ry järjestivät vuonna 2013 yhteistyössä valtakunnallisen A. E. Jänneksen rahaston kirjoituskilpailun aiheella "Oli(s)pa kerran perustulo". Tamy on järjestänyt kirjoituskilpailuja Elli ja Niilo Jänneksen poikansa muistoksi lahjoittamasta rahastosta vuodesta 1956 lähtien.

Kirjoituskilpailuun olivat tervetulleita kaikennäköiset ja -sävyiset perustuloa koskevat kaunokirjalliset tekstit. Kilpailutekstin tuli olla fiktiivinen, 200–300 sanaa pitkä. Muoto oli vapaa. Rajoituksena oli se, että sanat perus, tulo ja perustulo eivät saaneet esiintyä kilpailutyössä. Kilpailuaika oli 3.5.–30.8.2013, ja määräaikana kilpailuun osallistui 81 tekstiä. Voittajat valitsi kilpailuraati, johon kuuluivat Tamyn ja ELKI ry:n edustajien lisäksi Filosofian maisteri, Tampereen yliopiston kirjallisuustieteen tohtorikoulutettava Tytti Rantanen sekä kirjailija ja kulttuurivaikuttaja Claes Andersson.

Vuoden 2013 kirjoituskilpailun voitti Niina Setälä tekstillään Pienin korvin. Setälä palkittiin 300 euron palkintorahalla A.E. Jänneksen rahastosta sekä hänelle ojennettiin kunniakirja Tamyn 88-vuotissyntymäpäivillä, jossa Setälä myös luki tekstinsä. Raati kuvaili Setälän tekstiä omaperäiseksi ja sympaattiseksi, joka antaa äänen myös perustulon vastustajalle. Kirjoituksessa on ovelasti kerrottu siitä, mitä lapsi kuulee, tajuaa ja kuvittelee vanhempiensa puheiden peusteella

Toiseksi sijoittui Timo Viik kirjoituksellaan Vapaasti elellen. Viikille myönnettiin palkintorahaa 200 euroa. Kolmannen sijan jakoivat Satu Virtanen kirjoituksellaan Ajatustekoja ja Tuula Vigman teoksellaan Työhansikas. Heille kummallekin myönnettiin palkinnoksi 50 euroa.

 

A.E. Jänneksen kirjoituskilpailun säännöt

Kilpailun kilpailusäännöt, vuosittaiset osallistumisohjeet ja jaettavan palkintosumman päättää Tampereen yliopiston ylioppilaskunta Arvi Emil Jänneksen muistorahaston luovutuskirjaan pohjautuen.

1. Tampereen yliopiston ylioppilaskunta Tamy järjestää vuosittain Arvi Emil Jänneksen kirjoituskilpailun. Ylioppilaskunnan hallitus päättää kilpailun nimestä ja teemasta erikseen kilpailukohtaisesti.

2. Kilpailuun voivat ottaa osaa kaikki Suomessa asuvat, työskentelevät tai opiskelevat henkilöt, jotka eivät ole julkaisseet omaa kaunokirjallista teosta. Omaksi kaunokirjalliseksi teokseksi lasketaan myös omakustanne. Antologiassa julkaiseminen ei ole este kilpailijan osallistumiselle, kunhan kilpailutyötä ei ole aiemmin julkaistu.

3. Kilpailulla on raati, jonka jäsenet valitaan vuosittain erikseen kilpailun teemaan liittyen. Raati ei anna arvioita yksittäisistä kilpailutöistä. Raadissa ratkaisuvalta palkintoa jaettaessa on ylioppilaskunnan ulkopuolelta hankitulla asiantuntijalla. Jos kilpailussa ei ole jonakin vuonna yhtään ensimmäisen palkinnon arvoista työtä, voidaan sen vuoden palkintosumma jakaa myöhemmin.

4. Kilpailija suostuu kilpailutyönsä mahdolliseen julkaisemiseen ilman eri korvausta. Palkitut työt säilytetään ylioppilaskunnassa arkistoituina. Palkitsemattomat työt säilytetään kaksi vuotta.

5. Kilpailu rahoitetaan Elli ja Niilo Jänneksen Tamylle vuonna 1954 lahjoittaman Arvi Emil Jänneksen muistorahaston varoista. Kilpailu on järjestetty säännöllisesti vuodesta 1956 lähtien.

 

A.E. Jänneksen kilpailu 2011 – "Sata sanaa"

Vuonna 2011 Tamy järjesti kilpailun yhteistyössä Elävän Kirjallisuuden Yhdistys - ELKI ry:n kanssa nimellä "Sata sanaa". Kilpailun tekstilajina oli nimensä mukaisesti raapale eli novelli, jossa on tasan sata sanaa. Varsinaisen tekstin lisäksi kirjoittaja sai käyttää korkeintaan viittätoista sanaa otsikkoon ja mahdollisiin väliotsikoihin. Teemana on "Kappale yliopiston rehtorin päiväkirjasta".

Kilpailuaika oli 9.5.–31.8.2011, ja kilpailuun saapui määräaikaan mennessä 108 työtä. Voittajat näiden joukosta valitsi kilpailuraati, johon kuuluvat Tamyn ja ELKI ry:n edustajien lisäksi runoilija Teemu Manninen, kirjallisuuden tutkija Maria Mäkelä ja kulttuurilehti Satyyrin päätoimittaja Janne Räikkönen.

Vuoden 2011 Kilpailun voitti turkulainen Thua Aalto työllään "Huomenna alkaa viimeinen kesäloma". Aalto palkittiin 250 euron suuruisella stipendillä A.E. Jänneksen rahastosta. Raati kuvaili Aallon sadan sanan mittaista tekstiä liikuttavaksi tarinaksi, joka tekee taitavia valintoja ja rinnastuksia.

Toiseksi sijoittui helsinkiläinen Lea Kalenius työllään "Minne tuuli tytön kuljettaa, milloin tuulentuvan nähdä saa?" ja kolmas palkinto annettiin turkulaiselle Noora Lehtolalle työstä "Laskettu aika". Kaleniukselle myönnettiin 100 euron arvoinen stipendi ja Lehtolalle puolestaan 50 euron stipendi.

Parhaat tekstit palkittiin ja luettiin 4.11.2011 järjestetyillä Tamyn 86-vuotisjuhlilla.

Aatemarkkinat – löydä oma joukkosi!Perinteiset Aatemarkkinat järjestetään Järjestöviikolla Tampereen yliopiston päätalon aulatiloissa. Markkinoilla yhdistykset ja muut yliopiston ja ylioppilaskunnan piirissä olevat toimijat levittäytyvät kokonaiseksi päiväksi esittelemään toimintaansa. Kannattaa siis tulla kiertelemään ja löytämään vaikkapa itselleen sopivin harrasteyhdistys tai tulla tutustumaan edustajistoryhmien toimintaan!

Enimmäkseen mukana on Tamyn piirissä toimivia yhdistyksiä, kuten ainejärjestöjä, harrasteyhdistyksiä ja edustajistoryhmiä, mutta muutkin ovat tervetulleita. Erilaisia opiskelijoita kiinnostavia kansalaisjärjestöjä markkinoilla yleensä näkyykin.

Fukseille Aatemarkkinat on erinomainen tapa aloittaa uuden yliopiston ja opiskelukaupungin yhteisöihin tutustuminen.

Aatemarkkinat vuonna 2014

Aatemarkkinat järjestetään keskiviikkona 24.9.2014 klo 10-14. Markkinat järjestetään yliopiston päätalon pääaulassa sekä alakerran käytävillä.

Toimintaansa markkinoilla esittelevät:

Tampereen yliopiston ylioppilaskunta Tamy
Tule juttelemaan hallituksen kanssa Tamyn toiminnasta tai mistä ikinä opiskelijoihin liittyvästä, antamaan palautetta, kysymään tai visioimaan. Kerro myös, mitä Tamyn tulisi tehdä vuonna 2015 – päätökset tulevan vuoden projekteista on valmisteilla, lue lisää miten voit osallistua Tamyn toiminnan suunnitteluun.

Akateemiset pelaajat ry    
Akateemiset pelaajat ry on yhdistys kaikille peleistä ja pelaamisesta kiinnostuneille. Tervetuloa pelailemaan kanssamme ständille ja kuulemaan lisää toiminnastamme! akateemisetpelaajat.wordpress.com

Amnesty Tampereen paikallisryhmä
Turvapaikkapeli – Ihmiset voivat joutua jättämään kotimaansa paetakseen sotaa, levottomuuksia, vainoa tai kidutusta. Amnestyn turvapaikkapelissä pääset leikinomaisesti kokemaan, millaiset ovat mahdollisuudet turvapaikan saamiseen Euroopasta. Pelaajana liikut suurella laudalla ja heität jättimäistä noppaa.
Tule kokeilemaan onneasi turvapaikan arvonnassa! Paikalla voi myös halutessaan allekirjoittaa Kabudvand-postikortin Iraniin.

Boomareiden olutseura BOSA ry
BOSA ry on maamme suurin, kaunein ja poikkitieteellisin olutseura. BOSA toivottaa tervetulleeksi kaikki opiskelijat alaan katsomatta ja toiminnassa löytyy myös muille kuin oluen ystäville tarjontaa. Kuukausittaisten olutiltojen lisäksi BOSA on järjestänyt viini-, siideri, viski-, sekä sikariiltoja. Katso bosa.fi, meidän ständi sekä facebook ja tule olutiltaan.

Committee for International Affairs
Committee for International Affairs prepares items and assists Tamy’s Executive Board as well as acts as a link between student associations and Tamy in matters relating to international affairs. The committee meetings are open to everyone, so you are welcome to join us any time!

Elokuvakerho Monroe
Elokuvakerho Monroe on kaikille avoin elokuvakerho, joka on toiminut vuodesta 1968 lähtien. Kerhon  tarkoituksena on koota yhteen elokuvista kiinnostuneita ihmisiä ja vaalia elokuvakulttuuria Tampereella.
Lisätietoa Monroen toiminnasta: filmiliekki.blogspot.fi/ | www.facebook.com/Elokuvakerho

Elävän Kirjallisuuden Yhdistys    

ESN Fint
ESN Fint supports the exchange students in blending in on the Finnish culture, as well as the returning students in keeping up the international atmosphere they learned to love during their exchange abroad. We offer all kinds of free-time activities for both national and international students and try to integrate exchange students as an equal part of the student community.

FreezeBees ry    
Ultimate on vauhdikas joukkuelaji, jota pelataan liitokiekolla eli Frisbeellä. FreezeBees on Tampereen yliopiston ultimatelajikerho. Viikottaisten harjoitusten lisäksi FreezeBees osallistuu eri turnauksiin, erityisesti opiskelijoiden mestaruuskilpailuihin. Toimintaamme kuuluu myös illanviettoja ja muuta hauskanpitoa.

Globaali sosiaalityö ry    
Globaali sosiaalityö ry (GST) on valtakunnallinen sitoutumaton yhdistys. GST:n tarkoituksena on ylläpitää sosiaalialan kehitystyötä ja kumppanuutta Suomessa ja maailmanlaajuisesti sekä edistää globaalia solidaarisuutta ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Toiminta on avointa kaikille.
www.globaalisosiaalityo.org

Kulttuuriyhdistys Keri ry
Kulttuuriyhdistys Keri ry. on rekisteröity puolueeton yhdistys, jonka tarkoituksena on järjestää jäsenilleen monipuolista kulttuuritoimintaa. Kerin toiminta on monipuolista, epävirallisena kantavana ajatuksena on tehdään mitä huvittaa. Jäsenet ovat tervetulleita mukaan kaikkeen Kerin toimintaan. www.kulttuuriyhdistyskeri.fi

Luonto-Liiton Hämeen piiri ry
Luonto-Liitto on lasten ja nuorten luonnonharrastus- ja ympäristösuojeluyhdistys. Hämeen piiri toimii mm. Tampereella järjestäen luontoleirejä ja -kerhoja, tapahtumia, kursseja, retkiä ja teemapäivien tempauksia. Tarkoituksenamme on edistää luonnonsuojelua ja luonnon arvostamista piirin alueella, sekä tarjota kaiken ikäisille piiriläisille mielekästä toimintaa.
Mikäli esimerkiksi kaipaat retkiseuraa, sinua kiinnostaa ympäristökasvatus, haluaisit päästä mukaan toteuttamaan luonto- tai ympäristöaiheista tapahtumaa, kaipaat lisätietoa metsien tai suurpetojen suojelusta, tule rohkeasti ottamaan selvää toiminnastamme lisää!

Maailmankauppa Tasajako    
Maailmankauppa Tasajako on Reilun kaupan erikoisliike verkossa, jota pyörittää Kehitysmaayhdistys Tasajako ry vapaaehtoisvoimin. Verkkokaupan lisäksi osallistumme myös erilaisiin Tampereen alueen tapahtumiin. Pöydällämme voit osallistua visaan ja voittaa Reilun kaupan kangaskassin! www.tasajako.org

Nääs-Partio
Nääs-Partio on tamperelaisten opiskelijoiden partiohenkinen kerho, jonka jäsenistö koostuu pääasiassa TTY:n ja Tampereen yliopiston opiskelijoista. Vauhdikas toimintamme sisältää kaikkea vaelluksista saunailtoihin ja pulkkailusta kulttuurielämyksiin. NäPa:n toimintaan ovat tervetulleita kaikki partio- ja erähenkiset ihmiset, olipa partiotaustaa tai ei. Varastostamme löytyy myös retkeilyvälineistöä jäsenistön retkiä helpottamaan.
Lisätietoa toiminnastamme saa kotisivuiltamme www.students.tut.fi/~npartio ja siellä voi liittyä myös sähköpostilistallemme, jossa ilmoitetaan tapahtumista. Yhteyttä meihin saa parhaiten lähettämällä sähköpostia osoitteeseen npartio[ät]listmail.tut.fi tai saapumalla NäPan kotiin IRCnetissä, #npartio.
--- Nääs-Partio, ei säävarausta ---

Oikeutta eläimille
Oikeutta eläimille -yhdistys toimii aktiivisesti myös Tampereella. Toimintamme arkipäivään kuuluvat muun muassa luentotilaisuudet, elokuvanäytökset, kouluilla puhuminen, infopöydän pitäminen, mielenosoitukset, erilaiset tempaukset ja muu ruohonjuuritason toiminta. Tervetuloa mukaan toimintaamme!
Lue lisää: www.facebook.com/oikeuttaelaimille ja www.oikeuttaelaimille.net

Opettajien Lähetysliitto ry
Opettajien Lähetysliitto (OLL) on lähetystyöstä sekä opetus- ja kasvatustyöstä kiinnostuneiden oma yhdistys Suomen Lähetysseuran työyhteydessä.  OLL on perustettu vuonna 1913. Tuemme Suomen Lähetysseuran kautta työhön lähteviä opettajia ja erilaisia kasvatusalan hankkeita ulkomailla sekä lähetyskasvatustyötä kotimaassa. Jäseniä Opettajien Lähetysliitossa on noin 2200 eri puolilla Suomea. Liiton jäseneksi voivat liittyä opettajat, opettajaksi opiskelevat, kristillisestä kasvatustyöstä kiinnostuneet ja kaikki jotka haluavat tukea liiton työtä. Yhteisöjäseneksi voivat liittyä rekisteröidyt yhdistykset, oikeuskelpoiset yhteisöt ja säätiöt, jotka hallitus hyväksyy jäseniksi.
www.opettajienlahetysliitto.fi/

Opiskelijan Tampere
Opiskelijan Tampere ry on kaikille tamperelaisille opiskelijoille tarkoitettu järjestö, jonka tehtävänä on hankkia opiskelijaetuja Tampereelta, tarjota asunnonvälitystä ja lisätä opiskelijoiden tietoa Tampereesta. OT:n piiriin kuuluukin tällä hetkellä noin 70 000 opiskelijaa! Tule tapaamaan meitä ständillämme ja hae samalla uuttakin uudempi Opiskelijan SuperVihko, uudistettu haalarimerkki ja osallistu mahtavaan kilpailuun, jossa voit voittaa vaikka mitä!
opiskelijantampere.fi

Opiskelijaseurakunta
Opiskelijaseurakunta – Usko hyvän tekemiseen!
Opinnot, ura, rakkaus, yksinäisyys, kumppani,  koti ja koko globaali maailma! Rahat, luotto ja toivo lopussa?  Oma paikka kateissa? Elämän talon rakennustyömaa on toisinaan vain romahtanut tiilikasa.  Älä yritä hartiapankkina! Ollaan, eletään ja tehdään yhdessä!
Linkki: www.tampereenseurakunnat.fi/opiskelijat

Piccolon kuoroyhdistys ry / Piccolon kamarikuoro    
Piccolon Kamarikuoro on neliäänisesti laulava, innostunut ja aktiivinen n. 17-30 -vuotiaiden nuorten naisten ja miesten kuoro. Laulamiseen suhtaudumme vakavasti, mutta ilon kautta. Esiinnymme paljon, teemme matkoja ja pidämme harjoitusleirejä. Ohjelmistosta löytyy mm. klassista, kevyttä ja gospelmusiikkia, unohtamatta omaa tuotantoa. Esiinnymme niin a cappella kuin pianon tai bändin säestyksellä. Piccolon kamarikuoro on esiintynyt yliopistolla avajaisten yhteydessä syksyinä 2013 ja 2014.
www.piccolokuorot.fi/

PIFFI
Tampereen yliopiston hevoslajikerhon PIFFIn toiminnan esittelyä.

Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys
Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys Pesu ry toimii edistääkseen lemmikkien, tuotantoeläinten ja luonnonvaraisten eläinten hyvinvointia. Yhdistys perustettiin joulukuussa 2002 ja hyväksyttiin yhdistysrekisteriin keväällä 2003. Yhdistyksen jäsenmäärä on kasvanut tasaisesti, tällä hetkellä jäseniä on yli 700. Yhdistys toimii täysin vapaaehtoisvoimin ja lahjoitusvaroin. Yhdistys neuvoo eläinsuojeluun ja eläinten hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Yhdistys järjestää eläinsuojelullisia tilaisuuksia sekä osallistuu erilaisiin tapahtumiin, joissa eläinsuojelusta ja yhdistyksen toiminnasta voidaan tiedottaa. Yhdistys hoitaa kodittomia lemmikkieläimiä ja etsii niille uusia koteja sekä hankkii varoja eläinten auttamiseen.

Pirkanmaan Perussuomalaiset Nuoret
Pirkanmaan Ps-nuoret järjestää toimintaa ja toimii yhdyssiteenä Ps-suuntautuneille nuorille. Pirkanmaalla järjestetään aktiivista toimintaa jäsen- ja keskusteluiltojen muodossa ja piiriyhdistys osallistuu aktiivisesti alueen nuorisotapahtumiin. Piiriyhdistys tarjoaa myös poliittikasta kiinnostuneille nuorille matalan kynnyksen mahdollisuuden päästä näkemään ja tekemään politiikkaa.

SYY-Tampere ry    
SYY-Tampere toimii yhteiskunta- ja hallintotieteiden opiskelijoiden yhteistoimintajärjestönä, edistää opiskelijoiden ja työelämän välisiä suhteita sekä järjestää työelämäpainotteisia tapahtumia. SYY-Tampere on Suomen Yhteiskunta-alan Ylioppilaat SYY ry:n paikallisjärjestö. syytamperery.wordpress.com/

Tampere Rugby Club
Oletko jo pitkään etsinyt uutta ja monipuolista harrastusta? Tampere Rugby Club vastaa toiveisiisi ja kaikki haastaa lajista kiinnostuneet miehet ja naiset mukaan seuran toimintaan. Rugby on aito joukkuelaji, joka soveltuu kaikenkokoisille ja -näköisille.
www.tampererugby.com tai www.facebook.com/tampererugbyclub

Tampereen Eurooppanuoret
Tampereen Eurooppanuoret - TEN on Eurooppanuorten aluejärjestö. Emme tunnusta mitään väriä tai aatetta, vaan meitä yhdistää kiinnostus Euroopan unioniin. Järjestämme aktiivisesti tapahtumia, kuten seminaareja, ekskursioita ja rennompia illanviettoja. 1.10. on luvassa uusien ilta, jossa saat kuulla meistä enemmän! Löydät meidät myös Facebookista.

Tampereen Kokoomusopiskelijat TYKO ry
Tampereen Kokoomusopiskelijat on uudismielinen, liberaali, opiskelijapolitiikkaan keskittyvä ja iloinen sakki keskustaoikeistolaisia opiskelijoita. Toimintamme keskittyy vaikuttamiseen yliopistolla sekä valtakunnallisesti, sivistykseen ja hauskanpitoon. Tervetuloa aatemarkkinoille tutustumaan toimintaamme!

Tampereen Korkeakoulujen Reserviupseerit ry
TaKoRU on tamperelainen opiskelijareserviläiskerho, jonne ovat kaikki tervetulleita reserviläistoiminnasta kiinnostuneet opiskelijat sukupuoleen ja sotilasarvoon katsomatta. Toimintamuotojamme ovat maastotoiminta, ammunta, ekskursiot, saunaillat ja erilaiset kurssit ym. vapaaehtoiseen maanpuolustustoimintaan liittyvät asiat. takoru.fi/

Tampereen Opiskelevat Keskustalaiset
Tulkaapa tutustumaan! Tampereen Opiskelevat Keskustalaiset toimii aktiivisesti tamperelaisessa opiskelijaelämässä, perusarvoina yhdessä tekeminen ja yhdessä kehittyminen. Keskustaopiskelijoiden monipuolisesta toiminnasta saa tietoa TOKin ständillä ja onpa meillä hauskaa pientä puuhaakin...

Tampereen sosialidemokraattinen opiskelijayhdistys TASY    
Tampereen Sosialidemokraattinen Opiskelijayhdistys TASY ry on perustettu vuonna 1960. Perinteitä vaalien, laadusta tinkimättä, olemassaolomme tarkoituksena on yhä, kuten jo perustamisemme aikoihin, yhteisvastuun ja ihmisoikeuksien vaaliminen. Meidän toimintamme, kuten sosialidemokratian yleensäkin, tarkoituksena ei ole yhtään vähempää kuin ihanneyhteiskunnan luominen. Pyrimme kuitenkin etenemään pienin, varmoin askelin - käytännön toimenpiteiden avulla. Tule keskustelemaan kanssamme siitä, mikä on ihanneyhteiskunta ja mitä juuri me teemme sen saavuttamiseksi. Et jää vaille vastausta! TASY - demariopiskelijat on kuitenkin myös ahkerasti toisiaan tapaava avoin kaveriporukka, johon uusi veri on aina tervetullutta. Olemme huumorintajuisia, aloitteellisia, uudistuskykyisiä ja -haluisia, älykkäitä, rentoja, reiluja, ystävällisiä ja avuliaita. Meihin liittyminen ei vaadi suurta aatteen paloa. Ainut mitä vaaditaan on toistenkin luotujen hyvinvoinnista piittaava mielenlaatu ja halu saada uusia ystäviä.

Tampereen Unicef-vapaaehtoiset
Tampereen Unicef-vapaaehtoiset on noin 100 jäsenen ryhmä, jossa toimii aktiivisesti 10-20 vapaaehtoista. Osallistumme erilaisiin tapahtumiin, myymme Unicef-tuotteita, keräämme rahaa, osallistumme pop up-ravintolapäivään, pidämme kokouksia ja jaamme tietoa Unicefista.

Tampereen vihreät nuoret - Virnu ry
Tampereen vihreät nuoret eli Virnu on vihreä nuorisojärjestö, joka järjestää toimintaa keskustelutilaisuuksista miekkareihin ja illanvietoista taideretkiin. Virnun kautta pääse vaikuttamaan vihreään politiikkaan sekä osallistumaan valtakunnallisiin tapahtumiin.
www.virnu.net
www.facebook.com/tampereenvihreatnuoret

Tampereen YK-yhdistys (Tayk ry)
Tampereen YK-Yhdistys TAYK ry on poliittisesti sitoutumaton ja voittoa tavoittelematon järjestö, jonka tehtävänä on nostaa esiin YK:n arvoja ja periaatteita Tampereen seudulla. Järjestämme puhujatilaisuuksia ja keskusteluiltoja ajankohtaisista yhteiskunnallisista aiheista, teemme ekskursioita eri puolelle Suomea ja vietämme aikaa yhdessä. Tapahtumamme ovat kaikille avoimia, joten tervetuloa mukaan! Tayk löytyy osoitteesta www.tayk.fi ja myös Facebookista!

Tampereen yliopiston laulajat
Tampereen yliopiston laulajat (TYL) on opiskelijasekakuoro, joka täyttää tänä vuonna jo 50 vuotta! Tavoitteena on yhdistää hauska harrastaminen, monipuolinen ohjelmisto sekä korkea taiteellinen taso.Seuraavan kerran konsertoimme lokakuussa Juvenalia-kuoron kanssa Tampereella sekä Espoon Sellosalissa.

Tampereen yliopiston vihreä vasemmisto
Vapaa oppiminen, autonominen tiede, perustulo, kreisibailut! Viva on puoluepoliittisesti sitoutumaton radikaali punavihreä järjestö, joka vaikuttaa yliopistolla, edustajistossa, kaduilla ja tarvittaessa kabineteissakin. Tervetuloa tutustumaan toimintaamme! Lisätietoa vihreavasemmisto.wordpress.com ja www.facebook.com/vihreavasemmisto

Tampereen Ylioppilasteatteri ry    
TaYT on vuonna 1960 perustettu, kunnianhimoista harrastajateatteria sekä monenlaisia kulttuuri-illanviettoja tuottava yhdistys. Pääohjelmiston lisäksi teatterissamme järjestetään mm. impro-, stand up- ja musiikkitapahtumia, sekä erilaisia pienoisesityksiä. Meillä opiskelijalipun hinta on aina edullinen. Tervetuloa Tampereen Ylioppilasteatteriin!

Tamyn ruokapiiri
Tamyn ruokapiiri esittelee toimintaansa, tarjoilee teetä ja myy muutamia tuotteita Aatemarkkinoilla. Ruokapiiri välittää edullista luomu- ja lähiruokaa suoraan tuottajilta ja järjestää aiheeseen liittyvää toimintaa. Piiri toimii vapaaehtoisvoimin ja toimintaan voi osallistua kuka tahansa luomu- ja lähiruoasta kiinnostunut. Ajantasaista tietoa myös postituslistalta ruokapiiri_forum[ät]uta.fi, ja www.tamy.fi/luomuruokapiiri.

TIPSY
TIPSY is an international student association for students in the Peace, Mediation, and Conflict Research program and others interested in peace. We function entirely in English and our members are both Finnish and International students. Our website is utatipsy.wordpress.com

TUHO - Tampere University Hockey
TUHO - Tampere University Hockey on Tampereen yliopiston jääkiekkojoukkue. Kaiken karvaiseen joukkueeseemme on helppo tulla mukaan, jos vain omistaa varusteet omasta takaa. TUHO pelaa kaudelle 2014-2015 jääkiekkoliiton harrastesarjassa.

TYPO
Oletko kotoisin pohjalaismaakunnista, löytyykö sinusta pilkahdus pohojalaasuutta? Tampereen yliopiston pohjalainen osakunta TYPO lievittää pohjalaisopiskelijoiden koti-ikävää erilaisten tapahtumien muodossa. Tule ständillemme viihtymään! Tsekkaa tulevat tapahtumat osoitteessa jarjestot.uta.fi/typo

Tyrmäys ry
Tule tutustumaan Tampereen yliopiston raskaan musiikin ystävien seura TYRMÄYS ry toimintaan Aatemarkkinoilla! Tyrmäys järjestää saunailtoja, ekskursioita, peli- ja elokuvailtoja jäsenilleen, taustalla soi aina hyvä musiikki. Tyrmäys on poikkitieteellinen, kaikille avoin, rento ja lupsakka järjestö kaikille hevin, metallin ja raskaan rokin ystäville!

TYVE - Tampereen yliopiston vegaanit
TYVE eli Tampereen yliopiston vegaanit on tuore yhdistys kasvissyönnistä ja veganismista kiinnostuneelle yliopistoväelle. Suunnittelemme toimintaamme jäsenistön mielenkiinnon pohjalta ja tiedossa on ainakin vegaaninen kasviskokkauskurssi. Tervetuloa mukaan toimintaamme! http://utavegans.wordpress.com/

UTA Debate Society
Intellectual fun and verbal self-defence! Develop your argumentation, public speaking and communication skills. We have a long history in bringing people together for interesting discussions. Open for Finnish and international students, no previous experience needed. utadebatesociety.org, fb.com/groups/utadebatesociety

UtaLe    

UtaSport ry/Sporttituutorit    

Vattu    
Vattu on pieni, mutta aktiivinen feministinen yhdistys, jonka toiminta on jäsenten toiveista ja ideoista lähtevää ja monipuolista.  Yhdessä järjestetään leffailtoja, keskustelutilaisuuksia, retkiä, vierailuja ja biletystäkin – kaikki stressittömyyden periaatteella! Tervetuloa mukaan toimintaamme!
http://vatuttaa.wordpress.com/

Vegaaniliitto
Vegaaniliitto toimii asiantuntevalla mutta rennolla otteella eläinten oikeuksien ja kasvissyönnin edistämiseksi. Järjestämme piknikkejä, maistatuksia ja muita kivoja tapahtumia. Mukaan toimintaan ovat tervetulleita ihan kaikki kiinnostuneet ruokavalioon katsomatta. Lue Tampereen paikallisryhmästä lisää blogistamme osoitteesta www.vegaaniliittotampere.blogspot.fi

Vihreä lista
Tamyn Vihreä lista on poliittisesti sitoutumaton joukko yliopistolla toimivia vihertäviä opiskelijatoimijoita. Vihreälle listalle koulutus on maksutonta, toimeentulo perustuloa ja kaupunki opiskelija- ja ympäristöystävällinen. www.facebook.com/tamynvihrealista http://tamynvihrealista.wordpress.com/

Ympäristövaliokunta
Ympäristövaliokunta edistää ekologista ja eettistä elämäntapaa yliopistolla.

Lisätietoja markkinoista antaa järjestösihteeri.