Tampereen yliopiston ylioppilaskunta

 

Kulttuuri

Vappulakin luovutus 2012

Tamyn perinteikäs Vappulakki-palkinto myönnettiin vuonna 2012 Pispalan nykytaiteen keskus Hirvitalolle. Palkintoseremonia pidettiin Tamyn ja Tampereen tieteentekijät ry:n järjestämässä kevätjuhlassa 27.4.2012 yliopistolla.

Vuosi 2012 tulee olemaan todellinen urheilun supervuosi, sillä kesällä luvassa ovat muun muassa sekä jalkapallon EM-kisat että kesäolympialaiset. Tämän supervuoden kunniaksi Tamyn kulttuurijaosto ja politiikan opiskelijoiden ainejärjestö Iltakoulu järjestävät yliopistolla koko kevään jatkuvan sarjan urheiluelokuvista ja dokumenteista, jotka käsittelevät urheilun yhteiskunnallisuutta.

Huomio kaikki ahkerat luennoillakävijät: Tamyn Kulttuurijaoston perinteinen Luentotöherryskilpailu on pyörähtänyt jälleen käyntiin ja on avoinna aina 31.3.2012 asti.

Kaupunkisuunnistusta aloittamassa. Kuva: Katja Jama

Parhaat kuvapalat Tamyn Kaupunkisuunnistuksesta 2011 on nyt julkaistu! Yhden maistiaisen kuvista näette tässä, mutta kaikki kuvat löytyvät Tamyn flickr-tililtä.

Vappulakki on tunnustuspalkinto, joka vuosittain jaetaan sellaiselle Tampereen tai lähialueen kulttuuritoimijalle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt opiskelijakulttuuria ja opiskelijoiden kulttuuria, opiskelijana olemista sekä olemista opiskelemisesta huolimatta. Palkinto on myönnetty vuodesta 2001 lähtien ja se on luovutettu vapun korvilla Tamyn vapputapahtumassa. Esityksen palkinnon saajasta tekee Tamyn kulttuurijaosto.

Itse Vappulakki on suurehko ylioppilaslakin näköinen viritys. Koska se on sekä kookas että hauras, on parempi luovuttaa lakki symbolisena eleenä tilaisuudessa palkinnon saajalle ja sitten varastoida se jälleen johonkin Tamyn tiloihin. Näin se kestää ehjänä ja tallessa. Lakin ohella on luovutettu myös kunniakirja.

Palkinnon saajatVappulakki-palkinto on suuri.

Lue vuoden 2014 Vappulakki-palkinnon myöntämisestä ja perusteista: Tamy palkitsi Squat Denan Vappulakki-palkinnolla.

Tutustu myös vuoden 2013 Vappulakki-palkinnon myöntämiseen ja perusteisiin: Tamy palkitsi Tullikamarin kulttuurikeskuksen Vappulakki-palkinnolla.

 

Kulttuuria Tamyn piirissä
Kulttuuria Tampereella

Kulttuuria Tamyn piirissä

 • Tamyn kulttuurijaosto. KuJa tutustuttaa opiskelijat eri taiteenaloihin ja niiden tekijöihin kulttuuri-illoissa, kierrättää ilmaiseksi tai vähin kustannuksin kulttuuritapahtumissa sekä ideoi ja järjestää toimintaa laidasta laitaan. Tule ja tuo omat ideasi mukanasi – tuleviin tapahtumiin voit tutustua parhaitsen KuJan facebook-sivuilta.
 • Elävän Kirjallisuuden Yhdistys - ELKI ry. ELKI on vuoden 2009 keväällä Tampereen yliopiston kirjallisuuden opiskelijoiden aloitteesta perustettu yhteisö, jonka tarkoituksena on elävöittää kirjallista kulttuuria ja luoda vaihtoehtoja kirjallisuuden kaupallistamiselle ja tuotteistamiselle.
 • Kameraseura Vastavalo. Vastavalo on avoin kosketuksesi valokuvamaailmaan, jolla on tarjottavaa niin satunnaisille näppäilijöille kuin intohimoisille esteetikoillekin.
 • Kulttuuriyhdistys Keri. Keri on Tampereen eri oppilaitosten yhteinen kulttuurijärjestö, joka järjestää teatteri- ja konserttireissuja, luontoretkiä, lautapeli-iltoja, keilaamista, sählyä, ultimatea, minigolfia ynnä muuta mukavaa.
 • Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri (TASO). Keväällä 2003 perustettu TASO on Tampereen ensimmäinen opiskelijasinfoniaorkesteri, jossa on soittajia kaikista Tampereen korkeakouluista.
 • Tampereen Yliopiston Laulajat TYL. TYL on vuonna 1964 perustettu opiskelijasekakuoro, joka tarjoaa mahdollisuuden tavoitteelliseen musiikin harrastamiseen hyvässä seurassa.
 • Tampereen Yliopiston Raskaan Musiikin Ystävien Seura TYRMÄYS. Tyrmäyksen tarkoitus on yhdistää samanhenkisiä ihmisiä ja järjestää asianmukaisia tapahtumia sekä muuta hevariystävällistä toimintaa.
 • Tampereen ylioppilasteatteri. Tampereen Ylioppilasteatteri ry on Pirkanmaan merkittävimpiä harrastajateattereita, jolla on monipuolinen ja hinnoiltaan opiskelijaystävällinen ohjelmisto.
 • Torvikopla. Torvikopla on tamperelainen opiskelija-big band, jonka soittajat ovat pääosin Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston opiskelijoita.
 • Tukkateatteri. Tukkateatteri on vuonna 1999 perustettu teatteriryhmä, joka pyrkii esityksissään katsomaan toisin ja näkemään itsestäänselvyyksien taakse.

Kulttuuria Tampereella

 • Kulttuuritalo Telakka. Keväällä 2011 Tamyn kulttuurijaoston tunnuksen Vappulakki-palkinnon saanut Telakka pitää sisällään monipuolisen keikkapaikan ja vaihtoehtoisen ammattiteatterin.
 • Klubi. Satavuotiaassa Tullikamari-rakennuksessa toimiva Klubi on opiskelijoiden suosima kohtaamispaikka ja esiintymisareena.
 • Näyttelyt gallerioissa.  Visit Tampereen koonti tamperelaisista gallerioista.
 • Pirkanmaan Elokuvakeskus - Niagara. Kehräsaaressa toimiva Niagara näyttää monipuolisesti elokuvia.
 • Runokauppa Kattila. Runojen kannatusyhdistyksen ylläpitämä, Suomen ainoa runokauppa Hämeenpuistossa.
 • Tampere Filharmonia. Klassista musiikkia Tampere-talossa.
 • Tampereen museot. Tampereen kaupungin koonti tamperelaisista museoista.
 • Tampereen teatterit. Visit Tampereen koonti tamperelaisista teattereista.
 • Tanssiteatteri MD. Tampereen ainoa ammattitanssiteatteri, jonka kotinäyttämönä on Hällä-näyttämö.
 • Vastavirta-klubi.  Vastavirta-klubi on Tahdonvoima Osuuskunnan pyörittämä vaihtoehtoinen musiikkiklubi Pispalassa.
 • Yo-talo. Tamyn osittain omistama ravintola, jossa jo 60-luvulta alkaen ovat toimineet sulassa sovussa niin klubit, diskot kuin livemusiikkikin.

Puuttuuko listasta jotakin tärkeää? Vinkkaa järjestösihteerille!

Tamy on julkaissut historiateoksensa ”Elämää ja taistelua – Tampereen yliopiston ylioppilaskunta ja sen edeltäjät 1925–2010” keväällä 2013. Historiateos on ensimmäinen laatuaan, sillä aikaisemmin ei ole julkaistu ylioppilaskunnan värikästä historiaa käsittelevää teosta.Elämää ja taistelua - Tampereen yliopiston ylioppilaskunta ja sen edeltäjät 1925–2010

Tamyn historiateosprojekti sai alkunsa, kun Vihreiden edustajistoryhmä teki esityksen Tamyn historian kirjoittamisesta. Historiatyötä suunnittelemaan ja koordinoimaan perustettiin vuonna 2009 historiatyöryhmä, jonka ensimmäisenä puheenjohtajana toimi Anna Ulvinen ja hänen jälkeensä Tiina Heikkilä vuodesta 2010 lähtien. Historiatyöryhmän jäseninä  toimivat myös Reetta Eiranen ja Salla Heikkinen sekä Tamyn hallituslaiset Pekka Suhonen ja Sanni Pietilä vuosina 2012 ja 2013.

Vuonna 2009 historiatyöryhmä keräsi tarjouksia teoksen kirjoittamisesta ja valitsi toteuttajaksi Tampereen yliopiston Historiatieteen ja filosofian laitoksen. Historiateoksen ovat kirjoittaneet Vesa Vartiainen ja Mervi Kaarninen ja sen suojelijoina ovat toimineet Pirkko ja Heikki Koski.

Teos valoittaa historiaa 1900-luvun alkuneljännekseltä Tamyn edeltäjistä aina 2010-luvun kynnykselle asti. Mukana on opiskelijoiden edunvalvonnan voittoja ja tappioita, hauskoja sattumuksia ja opiskelijakulttuurin erilaisia ilmentymiä eri vuosikymmeniltä.

Teos julkaistiin keväällä 2013 Ylioppilastalon läksiäisjuhlien yhteydessä. Kirjan voi ostaa omakseen Tamyn toimistolta, Juveneksen Kampuskaupasta tai Juvenes Teknillisen yliopiston kampuskaupasta tai verkkokaupasta sekä Pienestä kirjakaupasta, Kirjakauppa Tulenkantajista, Tampere-Seuran kaupasta, Akateemisesta kirjakaupasta sekä Kirja-Kärkkäisestä (Koskikeskus). Ohjehinta teokselle on 45€.

Tamyn historiateostyötä ovat tukeneet Majaoja-säätiö (2 500 euroa), Jalmari Finnen säätiö (10 000 euroa) ja Tampereen kaupungin tiederahasto.

Lue myös mainos historiateoksesta.

Historia on tehty. Taistelu jatkuu – ja bileet pysyvät!

Rastinpitäjien ilmoittautuminen ja ohjeet – Ilmoittautuminen on alkanut ja se päättyy 3.9. kello 12.00.
Joukkueiden ilmoittautuminen ja ohjeet – ilmoittautuminen on alkanut ja se päättyy torstaina 4.9.
 

Tamyn kaupunkisuunnistus on perinteinen, syksyn alkajaisiksi toteutettava leikkimielinen kisailu, joka järjestetään Avajaisista seuraavan viikon keskiviikkona eli tänä vuonna 10.9.2014.

Suunnistuksessa pääasiassa uusista opiskelijoista koostuvat joukkueet kiertävät karttaansa merkittyjä tehtävärasteja ja tutustuvat näin sekä opiskelukaupunkiinsa että siellä toimiviin erilaisiin yhdistyksiin, jotka rasteja pitävät. Menestyksekkäimmin reittinsä kiertäneet joukkueet palkitaan illan päätösbileissä, johon sekä joukkueet että rastinpitäjät kokoontuvat jatkamaan rasteilun vauhdittamaa iltaa.Kaupunkisuunnistus 2013

Kaiken kaikkiaan Kaupunkisuunnistuksessa on kyse itsensä peliin laittamisesta ja oikeanlaisesta asenteesta. Persoonallinen pukeutuminen ja varustautuminen on suorastaan suotavaa, ja takavuosina joukkueilla on useimmiten ollut myös jokin tunnuslause. Usein rastin voitto ei irtoakaan tyylipuhtaimmalla suorituksella vaan omalaatuisimmalla toiminnalla (tai rastinpitäjien lahjonnalla). Myös parhaiten pukeutunut joukkue sekä se joukkue, jolla on suunnistuksessa paras meininki, palkitaan päätösbileissä.

 

Rastinpitäjien ilmoittautuminen ja ohjeet

Kaupunkisuunnistus on oiva tilaisuus tehdä porukkaanne tunnetuksi ja houkutella siihen mukaan uusia ihmisiä. Suunnistukseen mahtuu nelisenkymmentä rastinpitäjää, ja rastipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Rastinpitäjien ilmoittautuminen on alkanut ja se päättyy keskiviikkona 3.9. kello 12.00. Ilmoittautuminen tapahtuu verkkolomakkeella.

Alla vielä muistilista rastin pitämistä varten.

Rastinpitäjän muistilista

1. Suunnitelkaa rastinne hyvin ennakkoon! Rastinpitäjät edustavat olemuksellaan järjestöään tai kerhoaan sekä myös Tamya. Rastin tulee olla hauska, järjestöönne tavalla tai toisella liittyvä, hyvän maun mukainen, eikä sen suorittamisessa saa tuhraantua kohtuuttomasti aikaa. Kaupunkisuunnistukseen osallistuu myös vaihto-opiskelijoita. Voiko rastinne suorittaa englanniksi ja onko se ulkkareille mielekäs suoritettava? Edellytämme rasteilta, ettei läträämistä eikä osallistujia nöyryyttävää toimintaa kuten syrjintää tai stereotypioita esim. heteronormatiivisuutta toistavaa aktiviteettia kuulu niiden sisältöön.

2. Ilmoittautuminen on alkanut ja se päättyy keskiviikkona 3.9.2014 kello 12.00! Ilmoittautua voi mukaan verkkolomakkeella. Mukaan suunnistukseen mahtuu nelisenkymmentä rastinpitäjää, ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

3. Rastipaikan valinta. Rastipaikkojen luvat kaupungilta ja poliisilta on haettu jo etukäteen. Näin ollen rastinpitäjät saavat valita rastipaikkansa ilmoittautumisen yhteydessä (ilmoittautumislomakkeelta löytyy linkki Rastipaikkojen valinta -lomakkeeseen). Voitte tutustua rastipaikkoihin tarkemmin Google-kartalla.

4. Valmistautuminen rastinpitoon. Valmistautukaa merkitsemään rastinne selvästi sen numerolla, jotta suunnistajat sen tunnistavat. Tamysta ilmoitetaan rastinne numero. Hankkikaa ja kuljettakaa rastipaikalle kaikki mitä rastilla tarvitaan. Tämä koskee myös paperia ja kynää. Joukkueilla ei ole välttämättä niitämukana.

5. Rastille saapuvat joukkueet. Joukkueet lähtevät Laukontorilta, Pinni B:n amfiteatterilta ja Tammelantorilta alkaen klo 16.30. Ensimmäinen joukkue saapuu rastillenne 5–15 minuutin kuluttua lähdöstä, riippuen rastinne sijainnista ja reiteistä. Jokaiselle rastille tulee arviolta 20 joukkuetta, joissa on yleensä 4–6 jäsentä.

6. Suosikkijoukkueenne valinta. Pitäkää kirjaa rasteilla käyneistä joukkueista (joukkueen nimi), jotta osaatte lopuksi valita suosikkijoukkueenne. Iltabileissä palkitaan parhaiten suoriutunut joukkue, parhaiten pukeutunut joukkue sekä se joukkue, jolla on ollut suunnistuksessa paras meininki sekä näistä vielä suunnistuksen paras joukkue (eli se, joka on useimman rastinpitäjän suosikki). Rastinpitäjä ei siis palkitse rastinsa voittajajoukkueita erikseen iltabileissä.

7. Rastin purku ja siivous. Voitte purkaa rastinne noin klo 20.30, minkä jälkeen kannattaa siirtyä jatkoille Pakkahuoneelle – huomioittehan, että rastinpitäjät otetaan Klubin puolelta sisään (ovet ovat avoinna kello 20 alkaen). Siivotkaa rastipaikkanne siten, että se on samassa kunnossa kuin rastin alkaessa. Älkää jättäkö paikalle ylimääräistä tavaraa tai roskaa.

8. Päätösbileissä. Kun saavutte Klubille, ilmoittakaa suosikkijoukkueenne Tamyn toimitsijoille: rastinne voittanut joukkue, mielestänne parhaiten pukeutunut joukkue sekä se joukkue, jolla oli mielestänne paras meininki. Rastinpitäjille on varattu purtavaa Klubilla, mutta tästä rastinpitäjät saavat vielä lisätietoa yhteyshenkilönsä kautta.

9. Pitäkää hauskaa. Mitä muutakaan varten tätä tehdään?

Lisätietoja voi kysellä JV-sihteeriltä sähköpostitse jarjestosihteeri[ät]tamy.fi.
 

Joukkueiden ilmoittautuminen ja ohjeetKaupunkisuunnistuksen haalarimerkki.

Joukkueiden ilmoittautuminen on alkanut ja se päättyy torstaina 4.9. Ilmoittautuminen tapahtuu verkkolomakkeella.

Mukaan suunnistamaan mahtuu 120 ensimmäisenä ilmoittautunutta joukkuetta (40 joukkuetta per lähtöpaikka). Kun suunnistuspäivä täyttyy, otetaan enintään kymmenen joukkuetta varalle. Suunnistuksen lähdöt ovat klo 16.30–17.30 välillä Laukontorilta, Pinni B:n amfiteatterilta ja Tammelantorilta.

Toimikaa näin

1. Kootkaa ja nimetkää joukkue. Joukkueen ihannekoko on 5 henkilöä, mutta tästä saa hieman poiketa. Miettikää joukkueenne tunnuslause. Persoonallisuus on Kaupunkisuunnistuksessa valttia. Huomioikaa myös, että päätösbileissä palkitaan eniten rasteja voittaneen joukkueen ohella myös parhaiten pukeutunut joukkue ja se joukkue, jolla on suunnistuksessa paras meininki!

2. Ilmoittautuminen on alkanut ja se päättyy torstaina 4.9.2014! Ilmoittautua voi mukaan verkkolomakkeella. Mukaan suunnistukseen mahtuu 120 joukkuetta, ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

3. Saapukaa joukkueena ilmoitetulle lähtöpaikalle ajoissa, noin 10 minuuttia ennen ilmoitettua lähtöaikaa. Koska kaikilla lähetyspaikoilla joukkueet lähetetään tiiviiseen tahtiin matkaan eli lähtöpaikoilla on kiirettä ja hässäkkää, pitäkää huoli, että osaltanne olette ajoissa ja valmiina lähtöön lähdön sujuvoittamiseksi. Lähtöpaikalla saatte kartan, jolle rastit on merkitty. Lähestykää lähettäjiä rohkeasti, saatte heiltä kartan lisäksi rastilapun, ohjeita ja lopulta lähtökäskyn.

4. Kiertäkää rastit annetussa järjestyksessä. Kaupunkisuunnistus ei ole nopeuskilpailu! Rastipaikat sulkeutuvat viimeistään klo 20.30. Hauskanpito on pääasia, mutta muista kaupungilla edustavasi yliopisto-opiskelijoita. Rastin pitäjien lahjominen on sallittua mutta ei millään tavalla pakollista.

5. Saapukaa Pakkahuoneelle päätösbileisiin (sisääntulo rautatieaseman puoleiselta aukiolta), ovet aukeavat klo 20.00! Maalipaikalla ja päätösbileissä voit hankkia oman upean Kaupunkisuunnistus-haalarimerkkisi! Merkki, jonka näet tuossa hieman ylempänä, kustantaa vaivaiset kaksi euroa. Päätösbileissä yleisen biletyksen ohella myös parhaat joukkueet palkitaan.

6. Pitäkää mukananne rentoa mieltä sekä kärsivällisyyttä. Kaupunkisuunnistuksessa Tampereen keskustassa liikkuu satoja opiskelijoita ja joillakin rasteilla tai esim. Pakkahuoneen sisäänpääsyssä voi hyvinkin joutua hetki odottelemaan. Se kuuluu asiaan.

Lisätietoja voi kysellä JV-sihteeriltä sähköpostitse jarjestosihteeri[ät]tamy.fi.

 

A.E. Jännes ja valtakirja.Vuonna 1954 Elli ja Niilo Jännes luovuttivat 100 000 markkaa Tamyn edeltäjälle Yhteiskunnallisen Korkeakoulun Oppilaskunnalle käytettäväksi Arvi Emil Jänneksen muistorahastona. Lahjoituskirjassa todetaan, että varat tulee käyttää "vuosittain Oppilaskunnan harrastuskilpailujen runosarjan ansioituneimpien palkitsemiseen. Ensimmäisen kerran palkinnon jakaminen tulee kysymykseen vuoden 1956 harrastuskilpailussa. Mikäli jonakin vuonna ei harrastuskilpailua järjestetä, liitetään sen vuoden korkotulot kokonaisuudessaan pääomaan."

Kirjoituskilpailu on järjestetty lukemattomia kertoja, ja sen aiheisiin ovat lukeutuneet muun muassa kabaree ja sketsit, hyvä/paha ja nuori runo.

A. E. Jänneksen kirjoituskilpailu 2013: "Oli(s)pa kerran perustulo"

Tampereen yliopiston ylioppilaskunta ja Elävän Kirjallisuuden Yhdistys – ELKI ry ry järjestivät vuonna 2013 yhteistyössä valtakunnallisen A. E. Jänneksen rahaston kirjoituskilpailun aiheella "Oli(s)pa kerran perustulo". Tamy on järjestänyt kirjoituskilpailuja Elli ja Niilo Jänneksen poikansa muistoksi lahjoittamasta rahastosta vuodesta 1956 lähtien.

Kirjoituskilpailuun olivat tervetulleita kaikennäköiset ja -sävyiset perustuloa koskevat kaunokirjalliset tekstit. Kilpailutekstin tuli olla fiktiivinen, 200–300 sanaa pitkä. Muoto oli vapaa. Rajoituksena oli se, että sanat perus, tulo ja perustulo eivät saaneet esiintyä kilpailutyössä. Kilpailuaika oli 3.5.–30.8.2013, ja määräaikana kilpailuun osallistui 81 tekstiä. Voittajat valitsi kilpailuraati, johon kuuluivat Tamyn ja ELKI ry:n edustajien lisäksi Filosofian maisteri, Tampereen yliopiston kirjallisuustieteen tohtorikoulutettava Tytti Rantanen sekä kirjailija ja kulttuurivaikuttaja Claes Andersson.

Vuoden 2013 kirjoituskilpailun voitti Niina Setälä tekstillään Pienin korvin. Setälä palkittiin 300 euron palkintorahalla A.E. Jänneksen rahastosta sekä hänelle ojennettiin kunniakirja Tamyn 88-vuotissyntymäpäivillä, jossa Setälä myös luki tekstinsä. Raati kuvaili Setälän tekstiä omaperäiseksi ja sympaattiseksi, joka antaa äänen myös perustulon vastustajalle. Kirjoituksessa on ovelasti kerrottu siitä, mitä lapsi kuulee, tajuaa ja kuvittelee vanhempiensa puheiden peusteella

Toiseksi sijoittui Timo Viik kirjoituksellaan Vapaasti elellen. Viikille myönnettiin palkintorahaa 200 euroa. Kolmannen sijan jakoivat Satu Virtanen kirjoituksellaan Ajatustekoja ja Tuula Vigman teoksellaan Työhansikas. Heille kummallekin myönnettiin palkinnoksi 50 euroa.

 

A.E. Jänneksen kirjoituskilpailun säännöt

Kilpailun kilpailusäännöt, vuosittaiset osallistumisohjeet ja jaettavan palkintosumman päättää Tampereen yliopiston ylioppilaskunta Arvi Emil Jänneksen muistorahaston luovutuskirjaan pohjautuen.

1. Tampereen yliopiston ylioppilaskunta Tamy järjestää vuosittain Arvi Emil Jänneksen kirjoituskilpailun. Ylioppilaskunnan hallitus päättää kilpailun nimestä ja teemasta erikseen kilpailukohtaisesti.

2. Kilpailuun voivat ottaa osaa kaikki Suomessa asuvat, työskentelevät tai opiskelevat henkilöt, jotka eivät ole julkaisseet omaa kaunokirjallista teosta. Omaksi kaunokirjalliseksi teokseksi lasketaan myös omakustanne. Antologiassa julkaiseminen ei ole este kilpailijan osallistumiselle, kunhan kilpailutyötä ei ole aiemmin julkaistu.

3. Kilpailulla on raati, jonka jäsenet valitaan vuosittain erikseen kilpailun teemaan liittyen. Raati ei anna arvioita yksittäisistä kilpailutöistä. Raadissa ratkaisuvalta palkintoa jaettaessa on ylioppilaskunnan ulkopuolelta hankitulla asiantuntijalla. Jos kilpailussa ei ole jonakin vuonna yhtään ensimmäisen palkinnon arvoista työtä, voidaan sen vuoden palkintosumma jakaa myöhemmin.

4. Kilpailija suostuu kilpailutyönsä mahdolliseen julkaisemiseen ilman eri korvausta. Palkitut työt säilytetään ylioppilaskunnassa arkistoituina. Palkitsemattomat työt säilytetään kaksi vuotta.

5. Kilpailu rahoitetaan Elli ja Niilo Jänneksen Tamylle vuonna 1954 lahjoittaman Arvi Emil Jänneksen muistorahaston varoista. Kilpailu on järjestetty säännöllisesti vuodesta 1956 lähtien.

 

A.E. Jänneksen kilpailu 2011 – "Sata sanaa"

Vuonna 2011 Tamy järjesti kilpailun yhteistyössä Elävän Kirjallisuuden Yhdistys - ELKI ry:n kanssa nimellä "Sata sanaa". Kilpailun tekstilajina oli nimensä mukaisesti raapale eli novelli, jossa on tasan sata sanaa. Varsinaisen tekstin lisäksi kirjoittaja sai käyttää korkeintaan viittätoista sanaa otsikkoon ja mahdollisiin väliotsikoihin. Teemana on "Kappale yliopiston rehtorin päiväkirjasta".

Kilpailuaika oli 9.5.–31.8.2011, ja kilpailuun saapui määräaikaan mennessä 108 työtä. Voittajat näiden joukosta valitsi kilpailuraati, johon kuuluvat Tamyn ja ELKI ry:n edustajien lisäksi runoilija Teemu Manninen, kirjallisuuden tutkija Maria Mäkelä ja kulttuurilehti Satyyrin päätoimittaja Janne Räikkönen.

Vuoden 2011 Kilpailun voitti turkulainen Thua Aalto työllään "Huomenna alkaa viimeinen kesäloma". Aalto palkittiin 250 euron suuruisella stipendillä A.E. Jänneksen rahastosta. Raati kuvaili Aallon sadan sanan mittaista tekstiä liikuttavaksi tarinaksi, joka tekee taitavia valintoja ja rinnastuksia.

Toiseksi sijoittui helsinkiläinen Lea Kalenius työllään "Minne tuuli tytön kuljettaa, milloin tuulentuvan nähdä saa?" ja kolmas palkinto annettiin turkulaiselle Noora Lehtolalle työstä "Laskettu aika". Kaleniukselle myönnettiin 100 euron arvoinen stipendi ja Lehtolalle puolestaan 50 euron stipendi.

Parhaat tekstit palkittiin ja luettiin 4.11.2011 järjestetyillä Tamyn 86-vuotisjuhlilla.

Aatemarkkinahumua pääaulasta 2012.Perinteiset Aatemarkkinat järjestetään Järjestöviikolla Tampereen yliopiston päätalon aulatiloissa. Markkinoilla yhdistykset ja muut yliopiston ja ylioppilaskunnan piirissä olevat toimijat levittäytyvät kokonaiseksi päiväksi esittelemään toimintaansa. Kannattaa siis tulla kiertelemään ja löytämään vaikkapa itselleen sopivin harrasteyhdistys tai tulla tutustumaan edustajistoryhmien toimintaan!

Enimmäkseen mukana on Tamyn piirissä toimivia yhdistyksiä, kuten ainejärjestöjä, harrasteyhdistyksiä ja edustajistoryhmiä, mutta muutkin ovat tervetulleita. Erilaisia opiskelijoita kiinnostavia kansalaisjärjestöjä markkinoilla yleensä näkyykin.

Fukseille Aatemarkkinat on erinomainen tapa aloittaa uuden yliopiston ja opiskelukaupungin yhteisöihin tutustuminen.

Aatemarkkinat vuonna 2014

Aatemarkkinat järjestetään keskiviikkona 24.9.2014 klo 10-14. Markkinat järjestetään yliopiston päätalon pääaulassa sekä alakerran käytävillä. Järjestöjen ja ryhmien ilmoittautuminen markkinoille alkaa elokuun lopulla, jonka jälkeen tälle sivulle lisätään tiedot toimintaansa esittelevistä tahoista.

Lisätietoja markkinoista antaa järjestösihteeri.