Tampereen yliopiston ylioppilaskunta

 

Tapahtumat

Tamyn tapahtumiin liittyvät sisällöt.

Puistojuhlaa, urheilua, teatteria, pubeja, bileitä ja vaikka mitä - vappu on taas tulossa!

Lukuvuoden 2017-18 avajaisia vietetään tiistaina 5. syyskuuta. Ständinpitäjäksi Alakuppilan aulaan ja esiintyjäksi Päätalon sisääntuloaulaan voi hakea huhtikuun loppuun saakka.

Tamyn Naiskulttuuripäivät on perinteikäs feministinen asia- ja kulttuuritapahtuma. Tänä vuonna niiden teemana on Exportin Equality - keskustelua herättää siis se, miten yhdenvertaisuutta viedään maailmalle. Millainen vientituote tasa-arvo on? Millaista tuotekehittelyä se vielä tarvitsee?

 

Torstai 9. maaliskuuta

Työpaja: “ Ääntä feministi! “
- Esiintymistaitoja ja äänenkäyttöä Anneli Rannan kanssa

Kello: 12.15.-13.30
Paikka: LS D14
Kaksikielinen: Ei
Kuvaus: Tuntuuko siltä, ettet saa ääntäsi kuuluviin? Näyttelijä ja kouluttaja Anneli Ranta antaa vinkkejä itsevarmempaan esiintymiseen erilaisten harjoitteiden kautta. Näitä äänenkäyttöön ja esiintymiseen liittyviä vinkkejä voit käyttää opinnoissasi, työssäsi tai vaikkapa arkipäivän vaikuttamisessa! Tule rohkeasti mukaan, oli esiintymistaustasi mikä tahansa.

Vierasluento: Kevät Nousiainen - Vientiin kelpaavaa suomalaista tasa-arvoa? / Finnish gender equality as an export goods?

Kello: 14.15-15.00
Paikka: LS D11
Kaksikielinen: Kyllä
Kuvaus: Oikeustieteen professori Kevät Nousiainen pohtii luennossaan suomalaisen tasa-arvon roolia maailmalla. Miten Suomi voi olla tasa-arvon mallimaa, jos esimerkiksi naisiin kohdistuva väkivalta on meillä edelleen jatkuva ongelma? Liity mukaan keskusteluun!

Tamy-kahvit ja Sirpa Pietikäisen videotervehdys

Kello: 15.00-15.15.
Paikka: LS D11
Kaksikielinen: Ei
Kuvaus: Luentojen välissä on hyvä ottaa kuppi kuumaa ja kuulla samalla europarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen videotervehdys Naiskulttuuripäiville. Kahvitarjoilu.

Keskustelutilaisuus: Emmi Nuorgam ja Eino Nurmisto - Sosiaalinen media ja yhdenvertaisuus

Kello: 15.15-16.00
Paikka: LS D11
Kaksikielinen: Ei.
Kuvaus: Bloggaajat ja some-vaikuttajat Emmi Nuorgam ja Eino Nurmisto (Tämän kylän homopoika) tekevät somessa töitä yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon eteen. Mitä mahdollisuuksia some antaa, millaisista asioista siellä voi ja kannattaa keskustella ja miten mahdolliset sudenkuopat voi kiertää? Osallistu keskusteluun ja jaa kokemuksesi!

 

Perjantai 10. maaliskuuta

Vierasluento: Pekka Haavisto - Tasa-arvo muuttuvassa maailmassa

Kello: 8.15-9.00
Paikka: Väinö Linna -sali
Kaksikielinen: Luento suomeksi
Kuvaus: Kansanedustaja Pekka Haavisto kertoo kokemuksistaan ja työstään ulkopolitiikassa. Erityisesti perehdytään siihen, miten suomalainen tasa-arvo on näkynyt maailmalla esimerkiksi kehitysyhteistyössä ja viennissä. Kahvitarjoilu.

Naisten Pankin kommenttipuheenvuoro:

Kello: 9.15-10.00
Paikka: Väinö Linna -sali
Kaksikielinen: Luento suomeksi
Kuvaus: Naisten Pankin Simo Juhani Lahtinen kommentoi Pekka Haaviston puheenvuoroa ja jatkaa keskustelua teemasta.

Kangaskassi-työpaja: Maailma muuttuu kassi kerrallaan

Kello: 12.15-15.00
Paikka: Linna, LS K110
Kaksikielinen: Kyllä
Kuvaus: Kuvataideopettaja Erika Perttuli-Borobio kertoo siitä, miten taiteella ja pienillä arjen teoilla voi ottaa kantaa. Paikan päällä painamisvälineitä, mutta aina parempi, jos pystyt tuomaan oman kassisi painettavaksi - Työpajassa voit siis tehdä itsellesi kantaaottavan kangaskassin!

Feministinen after work -iltama

Kello: 17-19
Paikka: Bar Piilo, esteetön pääsy, ei inva-wc:tä
Kuvaus: Feministinen after work - tapahtuma

Kyllästyttääkö jatkuva kamppailu patriarkaattia vastaan? Haluaisitko nauraa oikein olan takaa yhdessä yhdenvertaisuuden kanssa? Tervetuloa Bar Piiloon after work -spektaakkeliin jossa opiskelija-aktiivit ottavat kisaa toisistaan siitä kuka on hupsuin feministi. Ohjelmassa myös after work -skumpat kahdellekymmenelle ensimmäiselle sekä tottakai rentoa illanviettoa hyvässä seurassa!

Facebook-tapahtuma: www.facebook.com/events/237283850066420/

 

Lauantai 11. maaliskuuta

Naiskulttuuripäivät <3 Tampere film festival

Mitä tapahtuu auteurille, kun nainen tekee elokuvaa?

Kello: 17.30-18.30
Paikka: Ravintola Artturi
Kuvaus: WIFT Finlandin Carte Blanche kotimaisen näytöksen yleinen keskustelutilaisuus elokuva-alan tasa-arvosta sekä naisista taiteilijoina ja tekijöinä suomalaisten naistekijöiden kanssa. Mukana keskustelussa Elina Knihtilä, Tiina Lymi, Katariina Lillqvist, Kaarina Hazard ja Mari Mantela. Keskustelu suomeksi. Tapahtuma on Naiskulttuuripäivien ja Tampere Film Festivalin yhteinen.

 

Yhteistyössä:

Naiskulttuuripäivät 9.-11.3.2017: Exporting Equality

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus eivät ole vain poliitikkojen käsissä. Arvot ylittävät raja-aitoja myös kulttuurin ja taiteen avulla. Jokainen meistä voi teoillaan olla osana muutosta.

100-vuotiasta Suomea pidetään usein tasa-arvon mallimaana. Mutta miten suomalainen yhdenvertaisuustyö näkyy maailmalla - vai näkyykö se? Mitkä ovat vielä niitä kehityskohtia, joihin pitää puuttua? Miten tasa-arvo voi nyky-Suomessa?

Tamyn Naiskulttuuripäivät on perinteikäs feministinen asia- ja kulttuuritapahtuma. Tänä vuonna niiden teemana on Exporting Equality - keskustelua herättää siis se, miten yhdenvertaisuutta viedään maailmalle. Millainen vientituote tasa-arvo on? Millaista tuotekehittelyä se vielä tarvitsee?

Keskustelujen ja luentojen lisäksi pääset myös harjoittamaan omaa arkipäivän feminismiäsi sekä nauttimaan rennosta illanvietosta. Tamyn Naiskulttuuripäivät, 9.-10.3., toivottavat sinut lämpimästi tervetulleeksi!

Tapahtumat ovat esteettömiä, ellei toisin mainita.

Tutustu Naiskulttuuripäivien ohjelmaan osoitteessa tamy.fi/naiskulttuuripaivat/ohjelma

Osallistu myös facebook-tapahtumaan: www.facebook.com/events/383217855377847/

Lisätietoja:
Miikka Keränen
projektisihteeri
naiskulttuuripaivat@tamy.fi

Yhteistyössä:

 

Onko sinulla sutjakoita feministisiä iskulauseita tai letkautuksia takataskussasi? Ja silmää söpöille somistuksille ja upeille kuvioinneille? Tamyn 36-vuotias legendaarinen teemaviikko saa tänä vuonna ikioman haalarimerkin. Juuri sinulla on huikea mahdollisuus suunnitella tämä merkki Tamyn kokoelmiin

Tamy järjestää vuosittaiset Kehitysyhteistyö- ja ympäristöpäivät, tänä vuonna ajankohta on 15.-17.11. ja teema "Ajattelen, siis toimin". Päiville haetaan vapaaehtoisia avustajia erilaisiin tehtäviin.

Tamyn synttäreiden ilmoittautuminen on auki pe 4.11. klo 15 saakka!

Tampere3 No Signal -tapahtumassa lähetämme yhdessä selvän signaalin Tampere3-prosessin johtohahmoille: Tampere3:n tulee olla monialainen, demokraattinen ja yhteisöllinen hanke. Nyt. Tapahtuma järjestetään Linnan ala-aulassa keskiviikkona 2. marraskuuta klo 12:00–13:00.

Kehitysyhteistyö- ja ympäristöpäivät tulossa taas syksyllä!

Tamyn Naiskulttuuripäivien sivut löydät osoitteesta www.tamy.fi/naiskulttuuripaivat.

 

Onko eriarvoisuuden tiedostaminen maailmassa yhtä tuskaa? Lamaannuttavatko tiedot ympäristötuhoista? Uskotko muutokseen? Oli vastauksesi sitten kyllä tai ei, niin kaikilla meillä on osa maailman tulevaisuudessa. Tamyn Kehitysyhteistyö- ja ympäristöpäivillä etsitään erilaisia näkökulmia, voimavaroja ja ennen kaikkea toimintatapoja kehitys- ja ympäristökysymyksiin liittyen. Tule löytämään oma tapasi toimia!


Lisätietoa:

Projektisihteerit Nina Huhtinen ja Mikko Saarinen    
Kehy_ymppapaivat@tamy.fi

 

Opintopisteitä Kehitysyhteistyö- ja ympäristöpäivistä
 

Kehitysyhteistyö- ja ympäristöpäivien osallistujat voivat sisällyttää päiville osallistumisen kestävän kehityksen opintokokonaisuuden valinnaiseen YKYYKEKE03-opintojaksoon, josta voi korvata 2 opintopistettä (2 op) osallistumalla teemaviikon ohjelmaan. Kestävän kehityksen opintokokonaisuus on kaikille avoin. Lisätietoja: www.uta.fi/kestavakehitys. Saadakseen opintopisteitä opiskelijan tulee osallistua vähintään kolmeen Kehitysyhteistyö- ja ympäristöpäivien tilaisuuksista ja laatia niistä viiden sivun mittainen oppimispäiväkirja. Oppimispäiväkirja tulee toimittaa 2.12. mennessä osoitteeseen yky-opintoneuvonta@uta.fi
 

Vko 45 (7.11.–13.11.)

Valokuvanäyttely Tamyn monitorointimatkalta Rajasthanissa.
Päätalon ala-aula

Tamy lähetti loppuvuodesta 2015 kaksi monitoroijaa seuraamaan Tamyn Intia-hankkeen edistymistä Rajasthanin aavikkokylissä Intiassa. Valokuvanäyttely esittelee Tamyn kehitysyhteistyökohdetta ja hankeessa tehtyä työtä.

Kehitysyhteistyö- ja ympäristöpäivien ohjelma

Vko 46 (14.11.–20.11.)

Ma 14.11.

Taksvärkki ry:n valokuvanäyttely Yksi päivä muutokseen - kenialaisten nuorten unelmia
Päätalon aula
 

Klo 16.00–20.00 Edullista ja helppoa vegaaniruokaa -kokkauskurssi
Pyynikin koulun kotitalousluokka, Hämeenpuisto 34

 

Kiinnostaako kokkaaminen ilman eläintuotteita? Vegaaniliiton aloittelijaystävällisellä kurssilla opetellaan tekemään edullista ja helppoa vegaaniruokaa kokeneiden arkikokkailijoiden opastuksella. Kurssille on ennakkoilmoittautuminen ja korkeintaan 5 € osallistujamaksu, jolla katetaan tilavuokra ja raaka-ainekuluja.

 

Ilmoittaudu NYT lähettämällä sähköpostiviesti osoitteeseen tampere@vegaaniliitto.fi. Ilmoittautuminen päättyy 13.11 tai paikkojen täyttyessä. Muistathan mainita mahdollisista allergioistasi!

 

Facebook-tapahtuma: www.facebook.com/events/1772490189691132/

 

Järjestäjänä Vegaaniliitto

 

Ti 15.11.

 

Klo 9.00–14.00 Malli-YK: Youth and Agenda 2030

Luentosali A08, Päätalo
 
Oletko koskaan miettinyt, millaista olisi olla diplomaatti? TAYK tarjoaa sinulle mahdollisuuden astua kansainvälisen politiikan kentälle asiantuntevalla ohjauksella Finnish Model United Nationsista eli FinMUN:ista. Tule kokeilemaan päätöksentekoa, neuvottelua ja argumentaatiota kansainvälisellä foorumilla! Tapahtuma on englanninkielinen ja vaatii ennakkoilmoittautumisen 13.11 mennessä! Lisätietoa työpajan facebook-tapahtumassa: https://www.facebook.com/events/561295487402153/
 
Järjestäjä: Tampereen YK-yhdistys

 

Klo 12.00–14.00 Keynote-luento kehitysyhteistyöstä

Eva Kagiri: Reflections from 10 years in International Development
Auditorio Väinö Linna, Linna
 
Eva Kagiri toimii suunnittelijana UniPid-verkostossa. Hänen koulutustaustansa on ympäristöteknologiassa ja kansainvälisessä kehitystyössä. Eva on työskennellyt vuosien ajan eri kansalaisjärjestöissä ja yksityisellä sektorilla laaja-alaisesti teknologiaan ja köyhyyden vähentämiseen liittyvissä hankkeissa. Häntä on kutsuttu kehitysyhteistyön freelanceriksi ja hänen keskeisiin mielenkiinnon kohteisiinsa kuuluvat sanitaatio- ja energiakysymykset. Hän on myös kirjoittanut yhteistyössä teoksen ‘At the Bottom of the Energy Ladder’, joka tarkastelee energiakestävyyttä matalan tulotason yhteisöissä. 
 
Puheenvuorossaan Eva jakaa kokemuksiaan niin henkilökohtaisesta elämästään kuin tutkimuksen ja työurankin parista. Luento on englanniksi.

 

Klo 14.00–17.00 Feministinen sarjakuvatyöpaja: Utopiat, dystopiat ja

muuttumattomuus

Luentosali A31, Päätalo

 

Millaisena näet maailman tulevaisuuden? Feministinen sarjakuvatoiminta FEMSKT järjestää työpajan, jossa tulevaisuus otetaan haltuun niin utopioiden, dystopioiden kuin muuttumattomuudenkin kautta. Työpajassa työskennellään osallistujien toiveiden mukaan suomeksi tai englanniksi. Osallistua voi ilman ennakkoilmoittautumista.

 

Facebook-tapahtuma: www.facebook.com/events/331772213869459/Klo 14.00–16.00 Bollywood-tanssimaraton Intia-hankkeen hyväksi

Danny’s Bollywood Dance Crew, Kauppakeskus Tullintori

 

Tule tanssimaan Tamyn Intia-hankkeen hyväksi! Kahden tunnin aloittelijaystävällinen bollywood-tanssimaraton järjestetään Danny’s Bollywood Dance Crew’n tiloissa. Tullintorin apteekki on sitoutunut maksamaan jokaista osallistujaa kohtaan 5 € Tamyn Intia-hankkeelle, sinun tarvitsee vain tanssia! Mukaan mahtuu enintään 35 osallistujaa ja ennakkoilmoittautuminen alkaa ti 8.11. Maratonin tauoilla tarjolla virvokkeita ja lopuksi arvotaan osallistujien kesken myös pieniä palkintoja. Ohjaus englanniksi.

 

Ilmoittaudu mukaan:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfadI8EgbqPHZmVIDNGhaHbfO5O33AxtD3m4c_PpHSfNGkk8g/viewform

 

Klo 16.15–18.30 Kehy-kino: Autolla Nepaliin

Auditorio K103, Linna

 

Unelmointi voi muuttaa maailmaa! Autolla Nepaliin on joukkorahoitettu hyväntekeväisyyselokuva vuodelta 2014. Elokuva kertoo Juho Leppäsen käynnistämästä Autolla Nepaliin -projektista, jossa Leppänen ja neljä muuta kuskia ajoivat yhteensä yli 20 000 kilometrin matkan Suomesta Nepaliin ja takaisin tavoitteenaan auttaa kathmandulaisen turvakodin naisia. Elokuva esitetään englanninkielisin tekstityksin. Näytöksen lopuksi luvassa keskustelua sekä Store of Hopen esittely.

 

Järjestäjä: Tamyn KehitysyhteistyövaliokuntaKlo 19.00–21.00 Ohjattu luontointerventio Kaupin metsissä

 

Ympäristöpsykologi Kirsi Salonen ohjaa luontointervention Kaupin metsissä. Yhteislähtö Linna-rakennuksen pääovien edestä klo 18.30 ja kokoontuminen klo 19.00 Kaupissa. Luontointerventiossa opit luonnon hyvinvointivaikutuksista kokemuksellisesti ja pääset samalla pohtimaan omaa luontosuhdettasi. Ohjaus tarvittaessa myös englanniksi.

 

Ke 16.11.

 

Klo 10.00–14.00 Järjestötori

Päätalon aula

 

Tule kuulemaan eri järjestöjen ja muiden toimijoiden toiminnasta ja löytämään itsellesi sopivia tapoja vaikuttaa!

 

Järjestötorilla mukana muun muassa:
Suomen luonnonsuojeluliiton Pirkanmaan piiri 
Tampereen seudun maailmankoulu
SPR:n Tampereen osaston monikulttuurisuustoimikunta
Greenpeace Tampereen paikallisryhmä 
Maailmanvaihto ry
Taskvärkki ry
Tampereen Unicef-vapaaehtoiset
Amnesty International
Suomen pakolaisapu
UN Women Tampereen paikallistoimikunta

Reilun matkailun yhdistys

ResQ Club Oy

Vegaaniliitto Ry

MLL Hämeen piiri

 

Klo 12.00–14.00 Luonto- ja eräharrastuksen esittelyä
Pääkampuksen alikulkutunnelin länsipuolella Pinni A:n vieressä

Ahlmannin tulevat luonto- ja eräoppaat esittelevät varusteita, majoitusvälineitä ja ulkoiluvaatteita. Paikalla kuulet kertomuksia eräilystä ja luontoharrastuksesta. Tervetuloa katsomaan, kysymään ja kokemaan!

 

Nature and wilderness guide trainees from Ahlmann-institute showcase utilities, outdoor clothing and means for shelter. Come and hear stories about Finnish wilderness and nature at westside of the tunnel leading to Linna.Klo 12.00–14.00 Innovaatiot - Pelkkää pöhinää vai uudenlaista ongelmanratkaisua?

Y-kampus, Päätalo

Poikkea Y-kampuksen pop-up-työpajassa ratkomassa konkreettisia haasteita liittyen päivien tematiikkaan - parhaat ehdotukset palkitaan! Samalla kuulet lisää Y-kampuksesta ja sen kehittämistoiminnasta. Tarjolla myös reilun kaupan kahvia ja teetä, jotka tarjoaa Reilu Kauppa ry.

Facebook-tapahtuma: www.facebook.com/events/1700936500234555/

Klo 14.00–16.00 Ville Lähde: Miten toivoa voi löytää toivottomalta tuntuvista asioista

Auditorio A1, Päätalo

Tietokirjailija, ympäristöfilosofi ja kansalaisvaikuttaja FT Ville Lähde käsittelee luennossaan globaalia ruokatuotantoa liittäen sen köyhyys- ja väestökysymyksiin. Luento on suomeksi.

 

Klo 17.0019.00 Biodynaaminen maatilakokonaisuus - maatilayksilöllisyys laadukkaan ruoan peruskivenä

Luentosali B1096, PinniB

Maailma sekä maatalous muuttuvat todella nopeasti aikanamme. Monokulttuuriviljely, kemialliset lannoitteet sekä torjunta-aineet ja taloudellisen voiton maksimointi eläintuotannossa ovat aikamme suuria, kestämättömiä haasteita. Modernin ihmisen suurin haaste ruoantuotannossa on löytää ekologisesti kestäviä, paikallisia sekä luonnon biodiversiteettiä tukevia maanhoitomenetelmiä. Biodynaaminen maanhoito tarjoaa tietoiselle ihmiselle työkaluja tuottaa ruokaa ekologisesti kestävästi, sosiaalisesti sekä taloudellisesti kannattavasti. Maatila voidaan nähdä elävänä, elämää ylläpitävänä maatilakokonaisuutena, jonka toiminta nojaa vahvasti ravinteiden suljettuun kiertoon, monipuoliseen tuotantoon sekä elävään sosiaalis-taloudelliseen yhteistyöhön kuluttajien suuntaan. Näin tuotanto on myös läpinäkyvää ja tuotteet elinvoimaa ylläpitäviä ja maukkaita. Aiheesta luennoi Henri Murto Rekolan Biodynaamiselta tilalta. Luento on suomeksi.

Järjestäjä: Tamyn Luomuruokapiiriyhdistys Tampiiri ry
 

Klo 16.30–18.30 Nälkämaan Sampo -näytös ja keskustelutilaisuus

Cinema Arthouse Niagara

 

Nälkämaan Sampo (2016) on Mika Koskisen ohjaama, vuosien tilanneseurantaan perustuva elinkaaridokumenttielokuva Talvivaaran kaivoksen tähänastisista vaiheista. Elokuva ei kuitenkaan kerro vain kaivoksesta vaan kansalliseksi tragikomediaksi muodostuneen kaivoshankkeen kautta elokuva tarjoaa kiinnostavan kuvan suomalaisesta yhteiskunnasta. Suomea pidetään yleisesti puhtaan ympäristön ja korkean teknologian avoimena ihanneyhteiskuntana. Nälkämaan Sampo näyttää Suomesta toisen puolen. Elokuvassa ääneen pääsevät asiantuntijoiden ja poliitikkojen lisäksi aktivistit ja paikalliset asukkaat. Elokuva esitetään englanniksi tekstitettynä 3-5 euron osallistujahintaan omantunnon mukaan. Näytöksen jälkeen keskustelua.

 

Näytöksen fb-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/1764547417103501/

 

Järjestäjänä: Kehitysyhteistyö- ja ympäristöpäivät sekä Tamyn Ympäristövaliokunta

 

Klo 19.00–23.00 Valoa tunnelin päässä -klubi

Club Tunneli, Itsenäisyydenkatu 2

Saavu Club Tunneliin fiilistelemään ja voimaantumaan yhdessä!

 

Illan aikana lavalle nousevat:

 

Organic Cotton Beat - kahden nuoren naisen duo, jossa yhdistyvät pienet ja suuret laulut arjen riemuista, kauniista ja rumasta, helposta ja vaikeasta, vihasta ja kuumasta lemmestä, sekä maailmanpelastuksesta. OCB:n tärkein missio onkin pelastaa ihmiskunta ja maapallo niitä uhkaavalta tuholta.

Tanssiteatteri MD

Sinä? Luvassa open mic -mahdollisuus maailmanpelastamiselle

Tykittelydisko-dj:t Dolce & Käppänä

 

Sisäänpääsymaksu on vapaaehtoinen 0-5 € ja lahjoitetaan lyhentämättömänä Suomen Punaisen Ristin Syyrian operaatioon.

 

Facebook-tapahtuma: www.facebook.com/events/964110513693254

 

To 17.11.

Klo 10.00–14.00 Tekstiili 2.0: Ompelujamit

Ompeluluokka, Virta 333

 

Turun Ammattikorkeakoulun Tekstiili 2.0 järjestää ompelujamit, jossa poistotekstiileille surrutellaan yhdessä uusi elämä. Tule paikalle oppimaan lisää tekstiilijätteestä, sen kierrättämisestä ja ompelemisesta! Poistotekstiilejä voit tuoda mukanasi ja niitä lahjoittaa jameihin myös Nextiili. Työpaja on suomeksi ja englanniksi osallistujien toiveiden mukaan.

 

Facebook-tapahtuma: www.facebook.com/events/116988168780850/

 

Klo 12.00–14.00 Paneelikeskustelu: Kehitysyhteistyön tulevaisuus

Auditorio B1100, Pinni B

Miltä näyttää suomalaisen kehitysyhteistyön tulevaisuus? Mitä rahoitusrakenteiden muutos tarkoittaa nykyisille ja tuleville kehitysyhteistyöhankkeille ja -toimijoille? Asiasta keskustelemassa Ulkoasiainministeriön kehityspoliittinen neuvonantaja Suvi Virkkunen, Finnfundin salkun- ja riskienhallinnasta vastaava johtaja Helena Arlander sekä Kepa ry:n kansalaisyhteiskuntaan ja edunvalvontaan erikoistunut asiantuntija Auli Starck. Paneelia johtaa YTT Mikko Perkiö Global Health and Development -maisteriohjelmasta. Yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä koko paneelikeskustelun ajan. Paneelikeskustelu on suomeksi, yleisökysymyksiä voi esittää ja niihin saa vastauksen myös englanniksi.

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/321468428232898/

Järjestäjä: Tamyn Kehitysyhteistyövaliokunta

Klo 14.00–15.00 Teemapäivät muutoksen välineinä

OASIS, Pinni B

Ovatko ylioppilaskuntien teemapäivät vaikuttava tapa muuttaa maailmaa? Paljonko resursseja käytettiin Kehitysyhteistyö- ja ympäristöpäiviin 2016? Entä miten osallistua vaikuttamistoimintaan oman jaksamisen rajoissa? Onko maailmanparannus ulossulkevaa vai voiko se olla omannäköistä ja inklusiivista? Näitä kysymyksiä ja monia muita käsitellään Kehitysyhteistyö- ja ympäristöpäivien reflektiotilaisuudessa. Alustajina projektisihteerit, Radikaalia mielenterveyttä -kollektiivi ja ehkä myös sinä? Tervetuloa mukaan keskustelemaan! Keskustelua käydään osallistujien toiveiden mukaan suomeksi tai englanniksi.

 

Klo 18.00–20.00 Afrikka-ilta

Luentosali 6017, Linna

Afrikka-ilta koostuu kohtaamisista, afrikkalaisten ruokien maistelusta, harjoittelukokemusten kuulemisesta ja Afrikka-aiheisten lyhytfilmien katselusta. Myytävänä on myös afrikkalaisia korvakoruja. Ilta aloitellaan Linnan 6. kerroksen aulassa ja huoneessa 6017 klo 17.00. Lämpimästi tervetuloa!

Erillinen fb-tapahtuma löytyy osoitteesta: https://www.facebook.com/events/568298690032712/

Järjestäjä: Globaali sosiaalityö ry

Yhteistyössä:

     

    

Sivut