Tampereen yliopiston ylioppilaskunta

 

Koulutuspoliittinen valiokunta

Elätkö oman tutkinto-ohjelmasi kuplassa? Haluatko kuulla yliopistosi opintokentästä laajemmin? Kiinnostavatko opintoasiat, muttet uskalla myöntää sitä vielä? Älä aikaile - tule kopovaliokuntaan!

Valiokunnan kokoukset ovat avoimia kaikille ja niistä ilmoitetaan Tamyn koulutuspoliittisella sähköpostilistalla sekä facebookissa Tamyn kopotoimijat -ryhmässä. Valiokuntaan haetaan vuosittain uusia jäseniä avoimella haulla marras-joulukuussa. Valiokunta ylläpitää tietojaan ja kokousmateriaaleja Tamypediassa.

Koulutuspoliittisen valiokunnan jäyhin osa on sen nimi. Valiokunta on toiminut viime vuosina enenevissä määrin keskustelualustana ja vertaistuen lähteenä hyvin arkisellekin kopolle:  mitä tehdä, jos tenttiarviointi venyy? Mikä neuvoksi, jos yksittäisen kurssin osalta huomataan ongelmia opiskelijavalinnassa? Koulutuspoliittisen valiokunnan toiminta ei perustu liitelyyn korkeissa norsunluutorneissa, mutta myös pitkän linjan kopoille riittää pähkinää purtavaksi esimerkiksi silloin, kun Tamy tarvitsee apua kannanottoihin tai ajankohtaisesta koulutuspolitiikasta jäsenistölle tiedottamiseen.

Kopovaliokunnan toimintaan osallistumisesta on erityisesti hyötyä aine- tai yksikköjärjestöjen kopovastaaville sekä hallinnon opiskelijedustajille. Kokoukset ovat kuitenkin avoimia kaikille, ja osallistumaan kannustetaan myös aiheesta varovastikin kiinnostuneita. Valiokunnan jäsenyys ei näin ole reunaehtona toiminnassa mukaan olemiseen.

Lisätietoja

Vuonna 2017 valiokunnan puheenjohtajana toimii Tanja Väisänen ja Tamyn hallituksen edustajana toimii Sanni Lehtinen.. Myös koulutuspoliittiseen asiantuntijaan voi olla yhteydessä.