Tampereen yliopiston ylioppilaskunta

 

Mukaan kv-toimintaan

Ainejärjestön kv-vastaavalle

Kv-vastaava toimii linkkinä ainejärjestön ja Tamyn välillä ja välittää tietoa puolin ja toisin. Hän tiedottaa ainejärjestöläisiä ajankohtaisista kv-kysymyksistä ja on oman ainejärjestönsä asiantuntija Tamyyn päin. On tavallista, että kv-vastaava myös rekrytoi ainejärjestön kv-tuutorit.

Kv-asioiden parissa toimiessa saa uutta ja erilaista näkökulmaa - tervetuloa mukaan! Koulutukset ainejärjestöjen kv- ja kv-tuutorivastaaville järjestetään joka kevät helmikuun loppupuolella. Koulutuksessa käydään läpi myös kv-tuutoroinnin käytännön järjestelyt.

Kv-asiantuntija ylläpitää yhteystietolistaa eri ainejärjestöjen kv-toimijoista, joten muistathan ilmoittaa yhteystietosi hänelle. Lisäksi kv-vastaavien tukena toimii kv-valiokunta. Muistathan liittyä kv-ja kv-tutorit-listoille, ohjeet liittymiseen löydät täältä.

Ainejärjestöjen kv-toiminta

Melkeinpä joka tutkinto-ohjelmaan tulee puolivuosittain uusia kansainvälisiä opiskelijoita. He eivät välttämättä näy ainejärjestöön kovinkaan hyvin, sillä suomalaisten ja kansainvälisten opiskelijoiden orientaatio järjestetään erikseen. Kv-opiskelijat ovat Tamyn jäseniä siinä kuin muutkin, joten myös heillä on oikeus päästä osallisiksi ainejärjestön riennoista. Kansainvälinen seura virkistää myös ainejärjestön toimintaa, ja etenkin vaihto-opiskelijat osallistuvat yleensä mielellään erilaisiin tapahtumiin. Ulkkareiden bongaamiseen kannattaa siis nähdä pientä ekstravaivaa!

Yksikön kv-yhdyshenkilöillä on tieto ohjelmiin hyväksytyistä kv-opiskelijoista sekä näiden yhteystiedot. Kv-yhdyshenkilöiltä tieto siirtyy ainejärjestön kv-tuutorivastaaville. Ainejärjestössä voidaan yhdessä pohtia, miten ulkkarit parhaiten tavoittaa: tiedottaa voi kv-tuutorien kautta, kohdennetusti tai vaikkapa liittämällä kv:t ainejärjestön sähköpostilistalle (muistakaa tällöin tuottaa sinne myös englanninkielistä sisältöä). Myös ainejärjestön verkkosivuilla kannattaa ehdottomasti olla tietoa toiminnastanne englanniksi!

Kv-järjestöt

ESN

ESN FINT järjestää ohjelmaa ja tapahtumia Tampereen yliopiston ulkomaalaisille opiskelijoille, joista suurimman kohderyhmän muodostavat vaihto-opiskelijat. Myös kaikki suomalaiset opiskelijat ovat tervetulleita ESN FINTn toimintaan! Mitä useampia järjestäjiä, sitä parempia tapahtumia! Superseremoniamestariksi ei kuitenkaan tarvitse ryhtyä, mukaan voi tulla vain tutustumaan ulkkareihin.

Mitä hyödyt meistä?

  • Saat uusia kavereita
  • Saat järjestökokemusta
  • Kielitaitosi kohentuu, sillä työkieli on englanti. Sitä ei kannata kuitenkaan stressata, aksentteja ja taitotasoa löytyy moneen lähtöön!
  • Teet työtä, joka hyödyttää muita ja josta itse saat hyvän mielen lisäksi myös hauskaa tekemistä.
  • Kalenterisi täyttyy mitä monipuolisemmista tapahtumista.

Mitä ESN hyötyy sinusta?

  • Saamme uusia kavereita
  • Saamme uusia ideoita ja sen myötä parempia tapahtumia!
  • Ulkomaalaiset pitävät suomalaisista, joten sinusta saisimme jälleen yhden lisää heidän kanssa olemiseen.

ESN International eli Erasmus Student Network on kansainvälinen opiskelijajärjestö. Sen toimintaan voit tutustua paremmin sivulla www.esn.org. Jos olet itse lähdössä vaihtoon, sivulta löytyy tietoa eri maissa ja yliopistoissa toimivista ESN-jaostoista, joihin voit ottaa yhteyttä paikan päällä.
ESN FINTn toimintaan pääsee helpoiten mukaan tulemalla kokouksiimme. Niistä ilmoitetaan nettisivuillamme ja kv-listalla (is-listalla englanniksi). Jos sinulla on kysyttävää, ota ihmeessä yhteyttä meihin täältä.