Tampereen yliopiston ylioppilaskunta

 

Mukaan toimintaan

Jotta yliopistoyhteisö olisi mahdollisimman demokraattinen ja lähellä opiskelijaa, se tarvitsee opiskelijoita vaikuttamaan yliopiston hallintoon ja toimimaan yliopistolla. Opiskelijoiden näkökulma ei näy opintojen suunnittelussa eikä yliopiston toimintatavoissa ilman opiskelijoiden itsensä panosta yksiköiden ja yliopiston päätöksenteossa ja valmistelussa. 

Tällä hetkellä opiskelijoiden vaikutusmahdollisuudet yliopistolla ovat melko hyvät – vain aktiivisia toimijoita kaivataan! Lähde siis mukaan opiskelijatoimintaan ja tule tekemään yliopistosta parempaa opiskeluympäristöä.

Helpoin ja yhteisöllisin tapa vaikuttaa on osallistua oman ainejärjestösi tai harrasteyhdistysten toimintaan tai lähteä mukaan Tamyn valiokuntiin.

Näin pääset mukaan

Tamyn piirissä toimivat yhdistykset

Ainejärjestöjen ohella Tamyn piirissä toimii useita harrasteyhdistyksiä, joihin kuuluu usein opiskelijoita muistakin tamperelaisista korkeakouluista. Niiden parissa voit olla vaikkapa tekemässä maailmasta parempaa paikkaa, harrastaa kulttuuria ja taiteita, kansainvälistyä, saunoa, väitellä, retkeillä, pelata, urheilla tai verkostoitua.

Valiokunnat, jaostot ja toimikunnat

Tamyn valiokunnat, jaostot ja toimikunnat ovat helppo ja kiinnostava väylä tulla mukaan Tamyn toimintaan. Ne järjestävät toimintaa sektoriinsa liittyen, pitävät yllä keskustelua ajankohtaisista asioista sekä valmistelevat ja panevat toimeen sektorin toimintaan kuuluvia hankkeita. Valiokuntiin järjestetään haut aina vuoden lopulla.

Edustajisto

Nelikymmenpäinen edustajisto eli edari on Tamyn ylin päättävä elin. Sen jäsenet valitaan yleisillä vaaleilla kaksivuotiselle kaudelle. Jos haluat mukaan päättämään ylioppilaskunnan toiminnan ja talouden suuntaviivoista, sinun kannattaa lähteä mukaan edustajistoryhmien toimintaan! Kasvokkain pääset tutustumaan ryhmiin esimerkiksi Aatemarkkinoilla, jotka järjestetään aina syyskuussa Päätalon aulassa. Lue lisää tulevista vaaleista ja siitä, miten voit lähteä ehdolle edustajistoon sekä äänestää vaaleissa, edustajistovaalien sivuilta.

Opiskelijaedustaminen

Tiesitkö, että yliopistossa voit olla mukana päättämässä esimerkiksi kurssien tenttikirjoista tai yksikköösi palkattavista opettajista? Tämä on mahdollista, koska yliopiston tärkeimmistä asioista päätetään hallintoelimissä, joissa kussakin on opiskelijaedustajia eli hallopedeja. Myös sinulla on mahdollisuus lähteä mukaan vaikuttamaan asioihin. Uudet hallopedit valitaan muutaman vuoden välein, minkä lisäksi paikoille järjestetään täydennyshakuja ympäri vuoden. Fuksina tutustut helpoimmin hallopedeihin osallistumalla oman ainejärjestösi kokouksiin.

Avoimet tehtävät

Kannattaa myös käydä vilkaisemassa Avoimet tehtävät -osiosta, onko Tamyssa parhaillaan avoinna kiinnostavia luottamustoimia tai muita pestejä.