Tampereen yliopiston ylioppilaskunta

 

Tampere tutuksi

Tästä listasta löydät linkkejä eteenpäin Tampereelle!

Info- ja hakusivuja
Kulttuuria ja aktiviteetteja
Liikuntaa ja oleilua ulkoilmassa
Tamperelaisia nähtävyyksiä

Info- ja hakusivuja

 • GoTampere. Tampereen kaupungin matkailutoimiston sivuille on kerätty kattavasti tietoa erilaisista nähtävyyksistä, ravintoloista, kulttuuririennoista ja muista aktiviteeteista.
 • Tampereen joukkoliikenne. Joukkoliikenteen sivuilta löydät tiedot matkalippujen hinnoista ja bussien aikatauluista. Lisäksi sieltä löytyvät Repa Reittiopas, joka ehdottaa kätevimpiä reittejä valitsemasi kahden paikan välillä, kevyen liikenteen reittiopas sekä Lissu Liikenteenseuranta, jonka avulla voi seurata Tampereen bussiliikennettä reaaliaikaisesti. Nella nettilatauspalvelussa voit ladata henkilökohtaiselle matkakortillesi matkoja ja tarkastella tietoja.
 • Opiskelijan Tampereen Tampere-tietoa. Sivuilta löytyy kattava koonti muun muassa asumiseen, kunnalliseen vaikuttamiseen, työmahdollisuuksiin ja sosiaali-, terveys- ja perhepalveluihin liittyviä linkkejä.
 • Tampereen kirpputorit. Kirpputorihaun sivuilta löydät kätevän kartan ja tietoutta Tampereen kirpputoreista.
 • Ekona Tampereella. Tamperelainen katalogi ekologisesta ja eettisestä elämäntavasta kiinnostuneelle kuluttajalle. Ekonasta löydät kätevästi tamperelaiset yritykset ja tuottajat, jotka ovat erikoistuneet eettisiin ja ekologisiin tuotteisiin.

Kulttuuria ja aktiviteettejaTampereella tapahtuu kaikenlaista. Kuva: Wikimedia Commons

 • Vaihtoehtoinen kulttuuriopas 2012. Tutustu Tamyn kulttuurioppaaseen, joka kartoittaa ja esittelee tamperelaista kulttuuria! Oppaan nimi juontuu siitä, että sen tarkoituksena on koota yhteen nimenomaan sellaisia kulttuuritoimijoita sekä kulttuurin harrastamisen tapoja ja muotoja, jotka saattavat helposti jäädä pimentoon. Oppaassa myös korostetaan maksuttomuutta tai vähintäänkin edullisuutta.
 • Pubivisailu Tampereella. Tampere on pubien ja niissä pidettävien visojen luvattu maa! Pubivisat.fi -sivulta löydät ajantasaisen koonnin kaupungin visoista. Opiskelijoiden suosiossa ovat ainakin irkkupubi O'Connell'sin kaksikielinen visa, Tentin visa sekä Gastropub Sohon visa.
 • Tampereen kaupunginkirjasto. Sivuilta löydät kätevästi esimerkiksi Tampereen kirjastojen sijainnit ja aukioloajat sekä PIKI-verkkokirjaston, jolla voit selvittää, löytyykö Pirkanmaalta etsimääsi kirjaa tai muuta tallennetta.
 • Tampereen työväenopisto. Työväenopistossa voit harrastaa monenlaista edulliseen hintaan.
 • Tutustu Tampereen kulttuuritarjontaan myös Tamyn kulttuurivinkkejä -osiossa.

Liikuntaa ja oleilua ulkoilmassa

 • Liikunta ja ulkoilu Tampereella. Tampereen kaupungin sivuilta löydät kootusti muun muassa uima-, liikunta- ja jäähallit, lajiseurat ja merkittävät urheilutapahtumat.
 • Piknikille Tampereella? Idyllisin paikka on Hatanpään arboretum. Elokuun puoliväliin asti laivat liikennöivät Laukontorilta Viikinsaareen, joka on myös viihtyisä retkeily- ja hengailupaikka.
 • Uimarannat Tampereella. Tampereen kaupungin sivuilta löydät aakkostettuna kaikki Tampereen uimarannat. Kesäisin sivuilta löytyy myös ajantasainen tieto uimavesien lämpötiloista.

Tamperelaisia nähtävyyksiä

Puuttuuko listasta jotain tärkeää? Vinkkaa järjestö- ja viestintäasiantuntijalle!