Tampereen yliopiston ylioppilaskunta

 

Tuutorointi

Tuutoroinnin tarkoituksena on, että opiskelijatuutorit antavat vertaistukea yliopisto-opintojaan aloittaville opiskelijoille. Opiskelun aloittaminen on jännittävä vaihe elämässä - tuutori toimii tässä vaiheessa tärkeänä oppaana yliopiston tapoihin.

Opiskelijatuutoroinnista Tampereen yliopistossa vastaa pääasiassa yliopisto mm. kouluttamalla tuutorivastaavat sekä tuutorit. Yliopiston Opiskelijatuutorointi-sivustolle on kerätty tuutoreille monipuolisesti tärkeää tietoa.
Tutustu Opiskelijatuutorointi-sivuihin.

Tamy tuutoroinnin tukenaTuutorit fuksin tukena

Tälle sivulle kerätään tuutorointia koskevat palvelut, jotka Tamy tarjoaa tuutoreille.

Tamy koordinoi tuutorit@uta.fi -sähköpostilistaa, jolle liitetään kaikki tuutorivastaavat sekä tuutorit. Listalla tiedotetaan tuutorointia koskevista ajankohtaisista asioista, kuten koulutuksista ja tulevista tapahtumista.
Hei Sinä tuutori! Jos et vielä ole tuutorit-listalla, niin lähetä viestiä jvasiantuntija@tamy.fi, niin Järjestöasiantuntija lisää Sinut listalle.

Tamylla on myös osuutensa tuutorikoulutuksissa. Tutustu Tuutorikoulutuksen 2013 Tamy-osuuteen Tamy tuutoroinnin tukena (pdf).

Tamylta voit varata myös tiloja sekä esim. pelejä tuutorointitapahtumiin - tutustu näihin tarkemmin Järjestöpalveluiden Lainaus ja varaus -osiossa.

Oletteko järjestämässä kaikille avointa tapahtumaa? Katso Apua tiedotukseen -osiosta mahdollista tukea tiedotukseen.

Tamyssa tuutoroinnista vastaa hallituksen tuutorivastaava, joka vuonna 2017 on Suvi Parhankangas sekä Järjestö- ja viestintäasiantuntija Maria Mäki-Ahola . Heiltä voit kysyä lisätietoja tuutorointiin sekä Tamyn palveluihin tuutoreille liittyen.

Ajankohtaista syksyllä 2014:

Tuutoreiden Tapahtuma 20.8.
Tamy järjestää tuutoreille juuri ennen syyslukukauden alkua keskiviikkona 20.8. Tuutoreiden Tapahtuman. Tapahtuman tarkoituksena on tarjota tuutoreille viime hetken pontta tulevaa syksyä varten sekä mahdollisuuksia keskustella yli ainejärjestö- ja yksikkörajojen. Tapahtuma järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa, ja se sai suuren suosion osallistujien keskuudessa. Lue lisää Tuutoreiden tapahtuman sivuilta muun muassa ilmoittautumisen alkamisesta sekä sivulta löydät myös viime vuonna tapahtumassa kysyttyjen kysymysten vastausten koonnin.

Lukuvuoden avajaiset 2.9.
Lukuvuosi avataan tänäkin vuonna Tamyn ja yliopiston yhdessä järjestämällä, koko päivän kestävällä tapahtumalla. Ohjelmaa on avajaistilaisuudesta, esiintymisiin, grillailuun sekä illalla homma huipentuu Klubille Riston keikalle! Tuo fuksisi ja tule itsekin nauttimaan yhdessä yliopistoyhteisön kanssa – lukuvuosi avataan meillä kunnolla! Tutustu jo nyt Avajaisten ohjelmaan, joka päivittyy pitkin kesää, Avajaisten sivuilla.

Kaupunkisuunnistus 10.9.
Tamyn perinteinen Kaupunkisuunnistus valloittaa jälleen Tampereen keskusta-alueen Avajaisista seuraavan viikon keskiviikkona. Suunnistuksen sekä rastinpitäjien että joukkueiden ilmoittautuminen avautuu elokuussa. Tapahtumasta kannattaa vinkata fukseille, etteivät jää menosta paitsi. Tänä vuonna kaikille yhteiset päätösbileet järjestetään Klubilla. Lisätietoja sekä ilmoittautumisen ajankohtaa kannattaa seurata Kaupunkisuunnistuksen sivulla.

Järjestöviikko 22.-28.9.
Järjestöviikolla eri järjestöt järjestävät tutustumisiltoja ja muuta ohjelmaa. Tamyn piirissä toimii n. 80 eri järjestöä, joista noin 40 on erilaisia harrasteyhdistyksiä kuoron laulannasta roolipelaamiseen. Järjestöviikkoja kannattaa mainostaa fukseille, sillä viikon aikana on erittäin hyvä mahdollisuus löytää se oma juttu jo heti ensimmäisenä syksynä! Tutustu viikkoihin Järjestöviikon sivuilla.

Aatemarkkinat 24.9.
Perinteisillä Aatemarkkinoilla eri järjestöt valtaavat yliopiston päätalon aulat ja esittelevät toimintaansa. Tule, koe ja innostu ja tuo fuksitkin mukanasi! Tutustu viime vuoden tarjontaan Aatemarkkinoiden sivuilla.

Tamyn 89-vuotissynttärit 7.11.
Tamy juhlii vuonna 2014 89-vuotissynttäreitään - tule ja tuo fuksitkin bilettämään yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa! Lisätiedot tulevat myöhemmin. Tutustu viime vuoden juhliin synttäreiden sivuilla.


Innostavaa ja kokemusrikasta tulevaa syksyä!