Tampereen yliopiston ylioppilaskunta

 

Vaihto-opiskelijaksi

Tampereen yliopistossa tutkintoaan tekevät opiskelijat voivat hakea ulkomaisiin yliopistoihin opiskelemaan joko vaihto-ohjelmien kautta tai hakeutumalla itsenäisesti ulkomaiseen yliopistoon. Yliopistolla on useita vaihto-ohjelmia eri maiden yliopistojen kanssa. Yliopiston vaihto-ohjelmista saat tietoa kansainvälisten asioiden toimistosta päätalolta.

Kansainvälisten asioiden toimisto järjestää joka syksy infotilaisuuden, jossa jaetaan tietoa eri vaihtomahdollisuuksista. Lisäksi kv-asioiden toimisto tuottaa vuosittain oppaan "Ulkomaille opiskelemaan? Perusasiat pähkinänkuoressa". Opas löytyy yliopiston Ulkomailla opiskelu ja harjoittelu -sivuilta tai sen voi hakea päätalon huoneesta A129.

Useimmilla tieteenalayksiköillä on myös omia vaihto-ohjelmia, joista kannattaa tiedustella yksiköiltä itseltään. Yleensä ohjelmiin haetaan noin vuotta ennen lähtöä, varaudu siis ajoissa!

Ulkomaille voit lähteä myös erilaisten kansainvälisten harjoitteluohjelmien kautta. Niistä saat tietoa Tamysta. Jos olet kiinnostunut ulkomaille lähtemisestä, kannattaa liittyä Tamyn kv-sektorin sähköpostilistoille.

Linkkejä asunnonhakuun ulkomailla