Tampereen yliopiston ylioppilaskunta

 

Ympäristö

Tamyn ympäristösektorin tarkoituksena on antaa opiskelijoille mahdollisuus saada tietoa ympäristöasioista niin yliopistolla kuin sen ulkopuolella sekä osallistua ympäristötoimintaan. Ympäristösektorin aloitteiden pohjalta Tamy on ottanut kantaa muun muassa kevyen liikenteen järjestelyihin Tampereella. Tamylla on oma edustajansa yliopiston ympäristöryhmässä.

Tamy järjestää yliopistolla Kehitysyhteistyö- ja ympäristöpäiviä. Tapahtumassa on vuosittain vaihtuva teema ja niiden ohjelmaan kuuluu muun muassa keskustelutilaisuuksia, työpajoja, illanviettoja leffoja ja kirppiksiä.

Vuonna 2013 Ympäristöpäivät keräsi ilmastoystävällisiä reseptejä, jotka löytyvät osoitteesta www.tamy.fi/ilmastoreseptit.

Ympäristösektorin toiminnan ytimen muodostaa ympäristövaliokunta, joka aloitti toimintansa syksyllä 2011.

Tamyn hallituksessa 2017 ympäristöasioista vastaa Ilona Taubert.

Ympäristöopas

Tamylla on oma ympäristöopas, johon on kerätty opiskelijalle hyödyllistä tietoa ympäristöongelmista, vinkkejä ympäristöystävälliseen toimintaan ja Tampereella toimivien ympäristöjärjestöjen yhteystietoja:

Ympäristöopas (2011), Pdf

Huom! Keskustakampuksen isoimpien rakennusten vahtimestareilta voi lainata jalkapumppuja polkupyörän renkaiden täyttämiseen.

Ympäristöohjelma

Tamyn ympäristösektorin toimintaa ohjaa Tamyn ympäristöohjelma, jossa linjataan Tamyn seuraavien vuosien tavoitteet ja toimenpiteet ympäristöön liittyvissä kysymyksissä.

Ympäristöohjelma 2012-2015 Tamypediassa