Tampereen yliopiston ylioppilaskunta

 

Ympäristövinkkejä

Tälle sivulle on koottu linkkejä sivustoille, joilta löytyy ympäristöaiheista tietoa tai toimintaa.

Ideoita mielenkiintoisista ympäristösivustoista voi lähettää sosiaalipoliittiselle sihteerille.

Tampereen kaupungin Pyöräilykartat-sivulta löydät muun muassa kevyen liikenteen reittioppaan, kartan keskusta-alueen pyöräteistä ja pyöräparkeista sekä tiedon talviajan pyöräverkosta.

Tampereen yliopiston Ekokampuksen sivuilta löytyy tärkeää tietoa yliopistomme ympäristötoiminnasta. Sivuilta löytyy tietoa muun muassa Reilun kaupan korkeakoulun arvonimestä ja kestävän kehityksen ohjelmasta.

Tampereen yliopiston keskustakampuksen pyöräparkit löydät tästä kartasta. Yliopistolta löytyy myös pumppuja pyörän kumien täyttämiseksi. Pumppuja voi kysyä keskustakampuksen isoimpien rakennusten vahtimestareilta.

Kierrätys.info-sivulla voi hakea oman osoitteen avulla lähintä kierrätyspistettä.

Tampereen polkupyöräilijöiden sivujen kautta voi muun muassa varata taakkapyörän tavaroiden kuljetusta varten.

Ekona.fi-sivusto esittelee ekologisia tuotteita ja palveluita erityisesti Tampereen seudulla. Kohteet on lajiteltu kategorioihin eli voit etsiä vaikka vain kampaamoja tai luomutiloja.

Kaikki Tampereen kirpputorit kartalla. Kirppikset on jaoteltu kategorioihin eli löydät helposti vaikkapa huonekaluja myyvät kirppikset.

Listaus Tampereen kirpputoreista. Sivulla näkyvät tällä hetkellä toiminnassa olevat ja toimintansa lopettaneet eli sieltä voi tsekata, onko joku tietty kirppis vielä olemassa.

WWF:n kalakampanja tarjoaa tietoa siitä, mitä lajeja kannattaa suosia kestävämmän kalanpyytämisen ja -tuotannon varmistamiseksi. Kampanjan nettisivuilta löytyy tietoa kampanjasta ja kalakantojen tilanteesta sekä pdf-versio oppaasta. Oppaita löytyy paperisena myös Tamyn toimistolta.

Vaihda virtaa -kampanjan sivuilta löydät tietoa vihreästä sähköstä ja voit tilata suoraan tarjouspyynnön haluamiltasi sähköntuottajilta.

Tamyn Ympäristöpäivät keräsi vuonna 2013 ilmastoystävällisiä reseptejä. Ne löytyvät osoitteesta www.tamy.fi/ilmastoreseptit.